Türkiye'nin otomobili Togg ABD'ye damga vurdu

Yerli ve milli teknolojilerle başarılı projelere imza atan Türkiye, Togg için gerileştirilen AI Kamera uygulaması ABD'nin Las Vegas eulaetine damga vurdu.

GİRİŞ 12.01.2024 17:41 GÜNCELLEME 12.01.2024 17:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin otomobili Togg için üretilen ve dikiz aynasına yerleştirilecek AI Kamera ABD'nin Las Vegas'taki Tüketici Elektroniği Fuarı CES'te tanıtıldı. AI Kamera'ya yakında TruStore üzerinden erişilebilecek.

Togg, akıllı cihazlarına yönelik en yeni uygulaması olan yapay zeka destekli kamerasını Las Vegas'taki Tüketici Elektroniği Fuarı CES'te tanıttı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, CES'te ürün, tasarım ve teknolojilerini sergileyen Togg, AI Kamera uygulamasının duyurusunu da yaptı.

TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİ TOGG ABD'DE DAMGA VURDU

Togg'un AI Kamera yeniliği, kullanıcıların yaşam yolculuklarının her anını kaydetmelerine, düzenlemelerine, paylaşmalarına, saklamalarına ve böylece ölümsüz anılar biriktirmelerine olanak tanıyor.

Bu uygulamayla en yeni görüntü işleme teknolojilerine, görüntü yönetimi sistemlerine, yapay zeka tabanlı filtrelere ve fotoğraf düzenleme araçlarına doğrudan erişen kullanıcıların içlerindeki sanatçı da ortaya çıkıyor.

Dikiz aynasının hemen üzerinde yer alan AI Kamera'nın geniş lensinin konumu, tüm yolcuların her kareye dahil olmasını mümkün kılıyor.

Bu inovasyon sayesinde sahne tanıma, otomatik ışık düzeltme, yüz ve gülümseme algılama, nesne izleme ve otomatik odaklama dahil olmak üzere 19 farklı yapay zeka algoritması kullanılarak en basit görüntüler bile üst düzey görsellere dönüşebiliyor.

Yalnızca tek bir tıkla çok sayıda yapay zeka filtresi uygulanarak uzay, kedi temalı "patiler" veya gelecek fantezisi gibi yeni dünyalara erişilebiliyor, epik maceralardan sahneler tekrar tekrar yaşanabiliyor.

AI Kamera uygulamasına yakında TruStore üzerinden erişebilecek kullanıcılar, görüntüleri çektikten sonra görselleri sosyal medyada arkadaşlarıyla paylaşmadan önce düzenleyebilecek, hatta yolculuk sırasında görsel galerilerini "sergi moduna" alarak herkesi eğlenceye dahil edebilecek.

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Alim 3 ay önce Şikayet Et
    Ya KAHHAR YA ALLAH YA KAHHAR YA ALLAH YA KAHHAR YA ALLAH YA KAHHAR YA ALLAH YA CEBBAR YA SELAM YA LATİF YA HAKİM YA HABİR YA MELİK YA KUDDÛS YA CEBBAR YA ALLAH YA SELAM YA ALLAH
    Cevapla
  • Muhsin 3 ay önce Şikayet Et
    Hay ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH
    Cevapla