ABD, Porsche, Bentley ve Audi'ye giriş izni vermedi

ABD'de gümrük yetkililerinin, Volkswagen grubuna ait binlerce otomobile el koyarak ülkeye girişlerine izin vermediği ifade edildi. İzin verilmeme nedeni ise otomobillerdeki bir parçanın Uygur Özerk Bölgesi'nde üretilmiş olması.

ABD, Porsche, Bentley ve Audi'ye giriş izni vermedi
ABD, Porsche, Bentley ve Audi'ye giriş izni vermedi
GİRİŞ 19.02.2024 13:25 GÜNCELLEME 19.02.2024 13:26
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Financial Times'ta yer alan habere göre, ülkeye girişine izin verilmeyen araçlar içinde yüzlerce Audi, Porsche ve Bentley marka otomobil bulunuyor. Bu lüks araç markalarının tamamı Volkswagen çatısı altında üretiliyor.

Gümrük yetkililerinin Alman yapımı araçların ülkeye girişine izin vermemesinin nedeniyse, otomobillerdeki bir parçanın Çin'in Uygur Özerk Bölgesi'nde üretilmiş olması. Parçanın, zorla çalıştırma yasalarını ihlal ettiği değerlendirmesi yapan ABD'li yetkililerin bu nedenle giriş izni vermediği ifade edildi.

Gazeteye konuşan konuyla ilgili kaynaklar, Volkswagen'in olaydan dolayı planlanan tedarikleri ertelediğini ve tüm araçlarda söz konusu parçanın değiştirilmesi için çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Gazete, çok sayıda araçta parça değişimi yapılacağı için sürecin mart sonuna kadar uzayabileceğini yazdı.

"BUNA ÇÖZÜM GETİRMEK İÇİN HEMEN HAREKETE GEÇİYORUZ"

ABD'de 2021'de çıkan Uygur Zorla Çalıştırma Engelleme Yasası'yla, Sincan'dan yapılan ithalatın durdurulması öngörülmüştü. Konuyla ilgili Volkswagen'den yapılan açıklamada, "İnsan hakkı riskleri ve olası ihlallerle ilgili bir bilgi aldığımızda, buna çözüm getirmek için hemen harekete geçiyoruz. Tedarikçilerimizden biriyle ilgili suçlamalardan haberdar olur olmaz konuyla ilgili soruşturma başlattık" dendi.

Sincan bölgesinin başkenti Urumçi'de bir fabrikası bulunan Volkswagen'in ismi daha önce de bölgedeki zorla çalıştırma iddialarıyla yan yana anılmıştı. ABD'nin Volkswagen araçların ülkeye girişine izin vermemesi, Alman otomobil üreticisinin Çin'deki düşen satışlarıyla ABD'deki varlığını artırma istediğini dengelemeye çalıştığı bir dönemde geldi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • ALLAH İÇİN 2 ay önce Şikayet Et
    BEN BASTIRA BASTIRA SÖYLERİMKİ , ASLA KAFİRLERİ DOST EDİNMEYİN ALLAH BÖYLE EMREDİYOR ama Türkler ve bazı Arap kavmi kafir meraklısı. İÇİNİZE YA,ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ..
    Cevapla
  • Kılıçaslan 2 ay önce Şikayet Et
    Çok basit APPLE IPHONE'nun %100'ü nerede yapılıyor? çok pardon.. Bol konuşanlar var aramızda, neyin komunizmi? neyin kapitalizmi? hepsi hikaye, 2 akımıda kuran aynı akıl olduğuna göre, siz ayrışmaya devam edin..ABD 50 eyaletten oluşan dev bir şirkettir.. O şirket aslında 2008'de battı fakat alacaklılar bunu kabül etmedi. bir şekilde ayakta tutuluyor. ABD halkını sonuna kadar soyacaklar.
    Cevapla
  • katibb 2 ay önce Şikayet Et
    ne kadar da adaletlisiniz yavv.. kan ağlatmadığınız yer yok dünyada..
    Cevapla
  • Can 2 ay önce Şikayet Et
    O parçalar İsrail’de üretilseydi sorun olmazdı.Siyonizm işte böyle bir şey.Kuralları kendileri belirler kendileri oynar.Chp ve DEM’de aynı şeyi söylemiyor mu?
    Cevapla
  • hakan 2 ay önce Şikayet Et
    Uygur özerk bölgesinde üretildi diye izin vermeyen aynı ABD İsrail'in filistinleri rahat kayletmesi için Akdaniz'e uçak gemileri gönderdi. Bı adil olmayan düzen uzun yaşayamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle