Volkswagen, Çinli XPeng ile iki yeni elektrikli otomobil geliştirecek

Alman otomobil üreticisi Volkswagen (VW) Grubu, Çin firması Xpeng ile iki yeni elektrikli araba geliştirileceğini bildirdi.

Volkswagen, Çinli XPeng ile iki yeni elektrikli otomobil geliştirecek
Volkswagen, Çinli XPeng ile iki yeni elektrikli otomobil geliştirecek
GİRİŞ 03.03.2024 10:23 GÜNCELLEME 03.03.2024 10:23

Volkswagen, Audi, Seat, Skoda ve Porsche gibi markaları da bünyesinde bulunduran Volkswagen (VW) Grubu, ortak akıllı elektrikli otomobil geliştirilmesi için Xpeng ile anlaşma imzaladığını açıkladı.

Anlaşma ile firmaların platform ve yazılım işbirliğine yönelik stratejik bir ortaklık kurduğu belirtilen açıklamada, ilk olarak bir SUV ile piyasaya sürülecek olan iki orta boy Volkswagen marka aracın ortak geliştirilmesine odaklanıldığı kaydedildi.

Açıklamada, VW markasının Çin'deki portföyünü hızlı bir şekilde genişleteceği ve hızla büyüyen elektrikli otomobil pazarında yeni hedef müşteri gruplarına ulaşılması hedeflendiği ifade edildi.

Ortaklaşa geliştirilen iki elektrikli modelin 2026'da piyasaya çıkacağı ve Çinli müşterilere dijital deneyim ve gelişmiş otonom sürüş işlevleri sunan son teknoloji yazılım ve donanıma sahip olacağına işaret edilen açıklamada, tarafların ortak otomobil geliştirme çalışmasına katkıda bulunacağı ifade edildi.

Çin, dünyanın en büyük ve hızlı büyüyen elektrikli otomobil piyasasına sahip durumda bulunurken, Alman otomobil firması Volkswagen bu pazarda daha etkin olmak istiyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.