28 yıldır kayıptı! Ünlü F1 pilotunun çalınan Ferrari'si sapasağlam bulundu

İngiltere’de Metropolitan Polis teşkilatı (MET), eski Formula 1 yarış pilotu Gerhard Berger'in 1995 yılında İtalya’da gerçekleşen San Marino Grand Prix'sinden sonra çalınan Ferrari’sinin 28 yıl sonra bulunduğunu açıkladı.

GİRİŞ 06.03.2024 01:26 GÜNCELLEME 06.03.2024 10:08
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İngiltere Metropolitan Polis Teşkilatı (MET), eski Formula 1 yarış pilotu Gerhard Berger'in 1995 yılında İtalya'daki San Marino Grand Prix'sinin ardından çalınan F512M model Ferrari'sinin bulunduğunu bildirdi.

F1 PİLOTU BERGER'İN FERRARİ'Sİ 28 YIL SONRA BULUNDU

MET’ten yapılan açıklamada, Nisan 1995'te İtalya’nın Imola kentinde düzenlenen San Marino Grand Prix’sinin ardından iki Formula1 pilotunun Ferrari'lerinin çalındığı ancak Berger'in sahip olduğu kırmızı Ferrari F512M model lüks otomobilin, 28 yıl sonra bulunduğu belirtildi.

ÇALINDIKTAN BİR SÜRE SONRA JAPONYA'YA GÖNDERİLMİŞ

MET’ten yapılan açıklamada, "Ocak ayında, 2023 yılında Birleşik Krallık'taki bir komisyoncu aracılığıyla ABD'li bir alıcı tarafından satın alınan bir araç üzerinde kontroller gerçekleştiren Ferrari, aracın çalıntı olduğunu ortaya koyan bir rapor verdi. Organize Araç Suçları Birimi'nden polisler, kapsamlı araştırmalar yaparak aracın geçmişini ortaya çıkardı ve aracın çalındıktan kısa bir süre sonra Japonya'ya gönderildiği, 2023'ün sonlarında ise İngiltere'ye getirildiği ortaya çıktı" denildi.

Daha sonra, 4 gün içinde aracın geçmişi tespit edilerek, Gerhard Berger'in Ferrari'sinin izi sürüldü ve İngiltere'den ihraç edilmesini önlemek için araç MET’in mülkiyetine geçirildi.

'DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN YETKİLİLERLE TEMASA GEÇTİK'

Soruşturmayı yürüten polis memuru Mike Pilbeam, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 350 bin sterlin değerindeki Ferrari, 28 yıldan fazla bir süredir kayıptı. Soruşturmalarımız çok titizdi ve dünyanın dört bir yanından yetkililerle temasa geçtik. Ulusal Suç Ajansı'nın (NCA) yanı sıra Ferrari ve uluslararası otomobil bayileri de dahil olmak üzere ortaklarımızla hızlı bir şekilde çalıştık. Bu iş birliği aracın geçmişini anlamamızda ve ülkeden çıkışını engellememizde etkili oldu" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Ayısigi 1 ay önce Şikayet Et
    Hala cok guzel araba
    Cevapla
  • Ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    kısa bir araştırma yapsanız çalınan arabanın sahibinin Gerhard Berger olmadığını '95 San Marino GP için Ferrari tarafından kullanımına tahsis edildiğini aracın sahibinin üretici olduğunu aynı yarış haftasında takım arkadaşı Jean Alesi ye tahsis edilen F355 le birlikte çalındığını F355 in hala bulunamadığını öğrenirdiniz
    Cevapla
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    ne çektin be ferrari kim bilir kimler kirletti seni hele japonya düşünemiyorum başına gelenleri
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    deli dumrul nede guzel sacmalamissin arac daha yeni bulunuyor haberi anlayarak tane tane okumani tavsiye ederim
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    her zaman ki gibi yine ingiltere'nin hırsızlığı, işi bitti masum görünme derdinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle