Çin otomotiv devi Chery, Türkiye'de üretimden vazgeçti

Çinli otomotiv devi, yatırım için kararını verdi. Daha önce yatırımın Türkiye'de de yapılabileceğini açıklayan Chery, rotayı İspanya'ya kırdı.

Çin otomotiv devi Chery, Türkiye'de üretimden vazgeçti
Çin otomotiv devi Chery, Türkiye'de üretimden vazgeçti
GİRİŞ 12.04.2024 12:37 GÜNCELLEME 12.04.2024 14:53
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Çinli otomotiv devi, yatırım için kararını verdi. Daha önce yatırımın Türkiye'de de yapılabileceğini açıklayan Chery, rotayı İspanya'ya kırdı. Böylece, Volkswagen'in Manisa'da kurmayı planladığı fabrika gibi Chery de Türkiye dışından bir ülkeyi tercih etti.

İspanyol hükümeti ve Japon üretici EV Motors, Çinli Chery Auto'nun Avrupa'daki ilk üretim tesisi olan İspanya'da otomobil üretimine başlamak için anlaşmaya yakın olduğunu söyledi.

İspanya Sanayi Bakanlığı yaptığı açıklamada, Chery Auto'nun Barselona kentinde üretime başlamak için bir anlaşmanın önümüzdeki günlerde resmileştirileceğinden emin olduğunu söyledi.

BAKANLIKLARLA GÖRÜŞME YAPMIŞLARDI

EV Motors Barselona sözcüsü, İspanyol heyet ile Chery'nin Çin'de yaptığı görüşmenin ardından anlaşmanın ortaya çıktığını ifade etti.

Chery, geçen sene Türkiye'de üretim için ilgili bakanlıklarla görüşmeye başladığını bildirmişti.

Henüz anlaşmaya ilişkin bir açıklama yapmayan Chery, Avrupa'ya düşük maliyetli, çoğunlukla elektrikli araçlar satan birkaç Çinli otomobil üreticisinden biri olmasının yanı sıra İspanya'da otomobil satmaya 2024'ün başında başladı.

NİSSAN'IN FABRİKASINDA ÜRETİM YAPACAKLAR

Reuters'ta yer alan habere göre, Chery'nin Japon otomobil üreticisi Nissan'ın 2021 yılında kapattığı fabrikada araç üretmesi hedefleniyor. Anlaşmanın resmileşmesi halinde, Nissan'ın fabrikasının kapanmasıyla ortaya çıkan bin 600 kişilik istihdamın bir kısmının geri kazanılacağı tahmin ediliyor.

İspanya'nın Chery'ye herhangi bir kamu yardımı teklif edip etmediği konusunda ise İspanya Sanayi Bakanlığı tarafından açıklama yapılmadı.

Bu arada dünya otomobil devi Volkswagen de daha önce Manisa'da fabrika kurmak için şirket kurmuştu. Ancak, planlanan yatırım hayata geçmedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • reis ne derse o 1 hafta önce Şikayet Et
    kimse almasın bu aracı..
    Cevapla
  • Pirireis 1 hafta önce Şikayet Et
    Chery almayı düşünüyorum almaktan vazgeçtim her anlamda parça sorunu yaşamak istemiyorum vede çinli markalar Türkiye'de yatırım yapmıyor. Türkiye'de üretim yapan her marka benim için idealdir tavsiyem Chery almayın derim.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    hadi len mefaati azdir da dan
    Cevapla
  • Hasan Baba 2 hafta önce Şikayet Et
    Çin menselli hiç bir mali almayın. hurda bunlar. ömrü bile kısa . dandik kandırmaca metaller kullanıyor. Türkmenlere zulm eden bir ülkenin malını almak dinimizce de büyük günah. Almayın cocuklarinizada ailenize akrabalarımız ada bu mesajı verin lütfen. milli olun yahu
    Cevapla
  • Hasan Baba 2 hafta önce Şikayet Et
    dandik otomobil. iyi ki gelmedi. teneke bu. güvenlik yok gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle