Vatandaşa satmayıp stokluyorlardı! Sektörde 2024-2025 için kötü haber geldi!

Otomobil sektörüne ilişkin konuşan ODMD Başkanı Ali Haydar Bozkurt, "İlave tedbirler gelirse, pazar hızında daha da ciddi bir düşüş söz konusu olabilir. Önümüzdeki aylarda yavaşlamanın devam edeceğini öngörüyoruz. " dedi.

GİRİŞ 06.05.2024 07:23 GÜNCELLEME 06.05.2024 10:43
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneğinin (ODMD) açıkladığı verilere göre 2024 yılının Nisan ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,3 azaldı.

Otomobil pazarında daralma yüzde 20,61 olurken, hafif ticari araç pazarında daralma yüzde 28,6 oranında gerçekleşti.

"2024-2025 SEKTÖR AÇISINDAN KOLAY OLMAYACAK"

Sektörü değerlendiren ODMD Başkanı Ali Haydar Bozkurt, bu yavaşlamanın öngörüldüğünün altını çizerek, şu açıklamaları yaptı:

"Sektör temsilcileri olarak beklediğimiz bir durumdu. ilk 3 ayda satışların yaklaşık yüzde 40-50’lik bölümü ÖTV muaf araçlardı. Haziran ayı da Kurban Bayramı sebebiyle yine ‘kısa ay’ olacak. Bu nedenle içinde bulunduğumuz mayıs ayı sonuçları, bu yıl pazarın nasıl seyredeceği ile ilgili önemli bir ‘değerlendirme’ ayı gibi de görülecektir. Şu anda sektördeki mevcut uygulamaların üzerine ilave tedbirler gelirse, pazar hızında daha da ciddi bir düşüş söz konusu olabilir. Önümüzdeki aylarda yavaşlamanın devam edeceğini öngörüyoruz. Bu noktada 2024 ve 2025 yıllarının sektör açısından kolay olmayacağını düşünmekteyim."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 107
  • Eşref 1 hafta önce Şikayet Et
    Geçen 2023 yılı tüm markalarda sıfır araç satışı 800 bin üzerinde gerçekleşmiş , bunu 300 bin üzerinde 2.el araç satışları takip etmiş yıllardır sıfır araba fiyatları düşecek diye bekleyen kitleler var otomotiv ekonomiden bağımsız bir değer değildir Türk parası değer kazanırsa enflasyon tek haneli rakamları görürse tüm ürünlerde olduğu gibi otomobil fiyatları da düşecektir
    Cevapla
  • Ülkem 1 hafta önce Şikayet Et
    araç fiyatları hala çok yüksek her ay zam üstüne zam yapıyorlar ilave tedbir ne ise yapılsın fiyatları artırmak için eski alışkanlıklarına geri dönmek için bahaneye bakıyorlar yani devlet hiç acımadan denetimlerine devam etmesi lazım.
    Cevapla
  • Sonax 1 hafta önce Şikayet Et
    Ben sıfır araç almak istesem asla bir yıl önceki üretimi almam. çünkü beklemekten araç çürüyor.
    Cevapla
  • izzettin turgut 1 hafta önce Şikayet Et
    beter olun inşallah
    Cevapla
  • Osman ayrılmaz 1 hafta önce Şikayet Et
    Amin inşallah
    Cevapla
  • Sami 1 hafta önce Şikayet Et
    Ben ucuzlayan bir şey göremiyorum.siz görebiliyormusunuz.
    Cevapla
  • Tarık 1 hafta önce Şikayet Et
    İkinci elde fiyatın artmaması ucuzlama demektir. Ben çok ucuzlama görüyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle