Hyundai'nin elektrikli modeli Inster, Türkiye'de satışa çıkacak

Hyundai'nin A-SUV segmentindeki elektrikli modeli Inster, Türkiye'de mayıs sonunda satışa sunulacak. Gazeteci Emre Özpeynirci, aracın fiyatının 1,3 milyon TL civarında olmasının beklendiğini kaydetti.

Hyundai'nin elektrikli modeli Inster, Türkiye'de satışa çıkacak
Hyundai'nin elektrikli modeli Inster, Türkiye'de satışa çıkacak
GİRİŞ 29.04.2025 11:08 GÜNCELLEME 29.04.2025 11:08

Elektrikli araçlar, düşük güç maliyeti ve çevreye duyarlı olmasından dolayı son zamanlarda çokça tercih ediliyor. Elektrikli araç satışlarına yönelik açıklanan rakamlar da bunu doğruluyor. 

Dünyada yılın ilk üç ayında elektrikli araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 arttı.Türkiye'de de elektrikli otomobillere yönelik talep gün geçtikçe artıyor.

Birçok araba markası da artık elektrikli araç üretmeye başladı. Üretilen araçların pazar yerlerinden biri de Türkiye. 

HYUNDAI'NİN ELEKTRİKLİ MODELİ INSTER, TÜRKİYE'YE GELİYOR

Gazeteci Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hyundai'nin A-SUV segmentindeki elektrikli modeli Inster'ın Türkiye pazarı için gün saydığını duyurdu:

"Hyundai'nin A-SUV segmentindeki küçük elektrikli modeli Inster, Türkiye pazarı için gün sayıyor-

Mayıs sonunda satışa sunulacak bu küçük modelden ilk parti Türkiye'ye ulaştı.

2025'te dünyada yılın elektrikli otomobili seçilen Inster'in 49 kWh’lik uzun menzilli modeli 370 km’ye kadar menzil sunuyor.

Hızlı şarj özelliği sayesinde %10’dan %80’e şarj yalnızca 30 dakikada tamamlanabiliyor."

INSTER'IN FİYATI LANSMANA ÖZEL DÜŞEBİLİR Mİ?

Özpeynirci, söz konusu modelin fiyatının 1,3 milyon TL civarında olmasının beklendiğini ifade ederek açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Yüzde 10'luk ÖTV diliminde yer alacak bu modelin fiyatının 1.3 milyon TL civarında olması bekleniyor.

Not: Türkiye'de şu an en ucuz elektrikli otomobil 1.295.000 TL fiyata sahip C-HB sınıfındaki BYD Dolphin. Bakalım Inster, lansmana özel altına inecek mi?"

KAYNAK: DÜNYA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.