Araç sahipleri neye uğradığını şaşırdı Binlerce otomobil aynı anda kullanılamaz hale geldi
Otomotiv dünyasına eşine az rastlanır bir olay yaşandı. Rusya’daki Porsche araçlar, uydu bağlantılı güvenlik sistemi çöktüğü için çalışamaz hâle geldi. Kesinti ülke genelinde binlerce sürücüyü etkiledi ve nedeni hala çözülemedi.
Rusya genelindeki birçok Porsche marka araç sahibinin, aynı dönem araçlarını çalıştırmakta sorun yaşadığı bildirildi.
TASS haber ajansına göre, Rus sosyal medya hesaplarında ülke genelinde yüzlerce kişi Porsche araçlarının yaygın bir arıza nedeniyle çalışmadığını belirtti.
Rolf Servis Müdürü Yuliya Truşkova, Porsche marka araçların çalıştırılmasındaki sorunların, fabrika alarm sisteminin uydu modülü aracılığıyla yanlışlıkla bloke edilmesiyle ortaya çıktığını söyledi.

Truşkova, "28 Kasım'dan bu yana Porsche sahiplerinin şirketin servis merkezine yaptığı aramalarda önemli bir artış gördük. Uzmanlarımız, sorunun fabrika alarm sisteminin uydu aracılığıyla bloke edilmesinden kaynaklandığını belirledi." dedi.
Halihazırda tüm içten yanmalı motor modelleri ve tipleri için herhangi bir modelin bloke edilebileceğine işaret eden Truşkova, fabrika alarm sisteminin sıfırlanıp sökülerek blokenin şu anda aşılabileceğini aktardı.
'KONU ARAŞTIRILIYOR'
Truşkova, "Benzer durumları Mercedes-Benz sahipleri de yaşıyor ancak bunlar münferit vakalar. Araçlar 'tuğla' (işe yaramaz) duruma geçmiyor. Bu blokelerin nedeni biliniyor mu? Uzmanlar şu anda bu konuyu araştırıyor, bunun kasıtlı olarak yapılmış olma ihtimali var." diye konuştu.

Avto.ru dergisinin aktardığı bilgilere göre, problem özellikle 2020 yılı öncesinde üretilen Porsche modellerinde görülüyor. Başta Cayenne, Macan ve Panamera olmak üzere birçok araçta çalıştırma sorunları yaşandı.
Telegram kanalı Shot, Rusya’da yüzlerce Porsche marka aracın çalışmaz hale geldiğini ve araç sahiplerinin durumdan olumsuz etkilendiğini duyurdu.
-
Tamam 1 ay önce Şikayet EtElektronik parçalarını söküp atBeğen
-
SALAHATTİN ADANA 1 ay önce Şikayet Etamerika' nın " Tesla"sına binenler ; SİZLERDE HAZILIKLI OLUN BU DURUMA ; Amerika ile ufak bir zıtlaşma bu durumu DOĞURUR ; BENDEN SÖYLEMESİ !!!¡¡¡!!!.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Koparan 1 ay önce Şikayet EtABD ve AB uydu vericiyi kesti. Çöp tenekesi ne at... Türkiye'de de var sayılı süper lükuspust araç lar'dan garajdan çıkarmıyorlar nazat değer diye. Uydu bağlantısını kesinlikle keser.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Ertan 1 ay önce Şikayet EtAltı üstü bir araba..uydu işe ne alakası var.. köleliğin yeni ... klasik araç yeterli..Beğen Toplam 3 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Etya araba yerine uçak olsaydıBeğen Toplam 1 beğeni