Hyundai, Red Dot Design Concept 2026’da Üç Prestijli Ödül Kazandı

Hyundai, dünyanın en prestijli tasarım organizasyonlarından biri olan Red Dot Award: Design Concept 2026 kapsamında üç önemli ödül kazandı.

Hyundai, Red Dot Design Concept 2026’da Üç Prestijli Ödül Kazandı
Hyundai, Red Dot Design Concept 2026’da Üç Prestijli Ödül Kazandı
GİRİŞ 14.07.2026 16:22 GÜNCELLEME 14.07.2026 16:22

Markanın robotik mobilite platformu MobED Urban Hopper & Golf, “Best of the Best” ödülüne layık görülürken, yarışmanın en yüksek ödülü olan “Luminary” için de aday gösterildi. Concept THREE ve CRATER Concept ise “Winner” ödülünün sahibi oldu.

Red Dot Design Concept yarışmasında yalnızca beş “Best of the Best” projesi Luminary ödülüne aday gösteriliyor. Yılın en ilham verici tasarımı olarak seçilecek Luminary ödülünün kazananı ise Ekim ayında düzenlenecek törende açıklanacak. Elde edilen başarı, Hyundai’nin tasarım yaklaşımını ileri teknolojilerle buluşturan vizyonunu ve geleceğin mobilitesine yönelik yenilikçi bakış açısını bir kez daha ortaya koyuyor.

Hyundai & Genesis Global Tasarım Başkanı ve Başkan Yardımcısı SangYup Lee, ödüllerle ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Bu ödüller, tasarım felsefemiz ile geleceğe yönelik vizyonumuzun güçlü bir şekilde birleşmesinin sonucu. Müşterilerimize farklılaşan değer sunmak ve yeni deneyimler geliştirmek için tasarım anlayışımızla sınırları zorlamaya devam edeceğiz”.

ROBOTİK MOBİLİTEDE YENİ DÖNEM: MOBED URBAN HOPPER VE MOBED GOLF
Hyundai Robotics LAB tarafından geliştirilen MobED (Mobile Eccentric Droid), gelişmiş uyarlanabilirlik ve ölçeklenebilirlik sunan yeni nesil modüler robotik mobilite platformu olarak dikkat çekiyor. Platform üzerine geliştirilen Urban Hopper ve Golf konseptleri, kazandıkları Best of the Best ödülü ve Luminary adaylığıyla MobED platformunun çok yönlü kullanım potansiyelini gözler önüne seriyor.

Yenilikçi Drive-and-Lift (DnL) sistemi ve eksantrik duruş kontrol mekanizması sayesinde MobED, engebeli zeminlerde, eğimli yüzeylerde ve 20 santimetreye kadar olan kaldırımlarda dahi dengesini koruyabiliyor. Modüler ray sistemi sayesinde farklı üst modüllerin kolayca entegre edilebildiği MobED platformu, farklı kullanım senaryolarına tek bir robotik çözümle uyum sağlayarak günlük yaşam ve rekreasyon alanlarında geniş kişiselleştirme imkânı sunuyor.

CONCEPT THREE İLE KOMPAKT ELEKTRİKLİ MOBİLİTEYE YENİ YAKLAŞIM
Winner ödülüne layık görülen Concept THREE, Hyundai’nin yeni nesil kompakt elektrikli mobilite vizyonunu aerodinamik verimlilik, duygusal tasarım ve kullanım kolaylığıyla buluşturuyor.

IONIQ ailesinin en kompakt modeli olarak geliştirilen konsept, yeni “Aero Hatch” gövde tipini tanıtarak kompakt boyutlarla geniş iç hacim ve sportif oranları bir araya getiriyor. Dış tasarımda Hyundai’nin “Art of Steel” tasarım dili daha yumuşak ve kullanıcı odaklı bir yorumla yeniden ele alınırken iç mekânda ise sürücü odaklı kokpit düzeni, direksiyon çevresinde konumlandırılan temel kontroller ve geri dönüştürülmüş tekstil ile alüminyum köpük gibi sürdürülebilir malzemeler dikkat çekiyor.

CRATER CONCEPT İLE ELEKTRİKLİ OFF-ROAD DENEYİMİ
Red Dot Design Concept 2026 kapsamında Winner ödülü kazanan CRATER Concept, zorlu arazi koşullarında güven, kontrol ve dayanıklılık sunmak amacıyla geliştirilen elektrikli SUV konsepti olarak öne çıkıyor. Keskin geometrik hatları, sağlam gövde yapısı ve işlevsel tasarım detaylarıyla arazi kullanımına hazır olduğunu ilk bakışta hissettiren konseptte; Parametrik Piksel aydınlatmalar ve tavan üstü off-road lambaları, altıgen jant tasarımı, geniş çamurluklar, koruyucu alt gövde plakaları gibi detaylar hem dayanıklılığı hem de görsel gücü destekliyor.

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.