Bu köyde kimse orucunu evinde açmıyor

Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı Küçükelmalı Köyü'nde Ramazan ayının gelmesiyle köy meydanındaki geleneksel iftar yemekleri başladı.

Bu köyde kimse orucunu evinde açmıyor
GİRİŞ 24.07.2012 16:44 GÜNCELLEME 24.07.2012 16:44 KAYNAK İHA
ÖNEMLİ KONULAR

 Geleneksel hale gelen iftar yemeklerinde, her akşam köy halkından bir kişi köy meydanında iftar yemeği veriyor. Meydan'da bir araya gelen köylüler kadın, erkek, çoluk - çocuk hep birlikte oruçlarını açıyor. 'İftar verme adeti, bizlere ve çocuklarımıza paylaşmayı öğretti'' diyen köy sakinleri Küçükelmalı Köyü'ne mahsus bu geleneği gelecek nesillere miras bırakmak istediklerini söyledi. 

KÖYDEKİ HİÇ KİMSE ORUCUNU EVİNDE AÇMAZ

Köyde hiç kimsenin orucu evinde açmadığını belirten köylüler, "Atalarımızdan kalma adetimizi ramazan ayında yemek vermek suretiyle sürdürüyoruz. Her ramazanda akşamları köyümüzde bir kişi iftar yemeği verir. Bu köyde orucumuzu her akşam köy meydanında birlikte açıyoruz. Köyümüzde hiç kimse orucunu evde yalnız açmaz. Çevre köylerimizden de birçok davetli gelir ve orucumuzu birlikte açıyoruz. Bizler geleneklerimizi sürdürmekteyiz" dediler.   Köy sakinleri köyde her gün yaklaşık 250-350 kişiye iftar yemeği verildiğini de sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL