Boy abdesti ile namaz kılınabilir mi?

Çoğumuzun merak ettiği ama cevabından emin olmadığımız soruyla ilgili olarak İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, bizleri bilgilendirdi.

Boy abdesti ile namaz kılınabilir mi?
GİRİŞ 31.07.2012 09:11 GÜNCELLEME 31.07.2012 09:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Nihat Hatipoğlu, Sabah gazetesinde bugün kaleme aldığı "Allah'tan hakkıyla hayâ edin" başlıklı yazısının son bölümününün soru-cevap kısmında okuyucuların sorularını cevaplıyor. 

SORU-CEVAP

1- Boy abdesti ile namaz kılınabilir mi? Namaz kılınabilmesi için ayrıca abdest almak gerekir mi?

Gusül abdesti alan bir kimse aynı zamanda namaz abdesti de almış olacağı için bu abdesti ile namaz kılabilir, ayrıca abdest alması gerekmez. Hz. Peygamber'in (s.a.v.) gusül abdestine başlarken namaz abdesti gibi abdest aldığını ve gusülden sonra ayrıca abdest almadığını ifade eden hadisler vardır.

2- Annem hasta, ayakta duramıyor. Sandalyede namaz kılabilir mi?

Rahatsızlığı sebebiyle ayaklarını kıbleye ve yana uzatarak da olsa oturamayan kişi, sandalyede oturup namaz kılabilir.

3- Kıyamet günü geldiğinde melekler ölecek mi?

Allahtan başka, melekler de dahil olmak üzere bütün canlılar kıyamet kopunca öleceklerdir.

YORUMLAR 3
  • salih ayan 11 yıl önce Şikayet Et
    furkan demir kardesimi yurekten tebrik ediyorum. ve alnindan opuyorum.hep bunu dusunmusumdur. bu memleket insanina sadece namazi ve orucu islamiyet olarak gosterdiler, tabi bizimde isimize geldi, islamiyet sadece cami duvarlari icinde yillardir yasandi ve yasaniyor.ınsanlar camiye girince bir bir birlerine selam verdiler, camide dedikodu yapmadilar vs. vs.oysaki islam sosyal bir din ve cami duvarlarinin arasina sigmayacak kadar buyuk. biz camiye girdik namaz kildik, cikip bankaya gittik almayi planladigimiz arsa icin kredi aldik.din ve dunya islerini bir birine karistirmadik.ısimizede geldi.kimsede yadirgamadi. bu sacmaliklar kaniksandi.ıslamin guzel ahlak oldugunu anlayamadik. namaz kildiktan sonra kurtuldugumuzu sandik. bedenimiz namaz kildi ama ruhumuz islamin ozunden uzak.genede kendimizi kandirdik. islam ahlakiyla ahlaklanmak isimize gelmedi.
    Cevapla
  • efe 11 yıl önce Şikayet Et
    sünnet olan güsül abdestle namaz zaten kılınıyor. farz olan güsülle namaz kılınıyormu?merak edilen bu,söylenen tam cevap olmuyor
    Cevapla
  • furkan demir 11 yıl önce Şikayet Et
    sorulan sorulara bak. cevapları bilindiği takdirde hiç bir manevi olgunluk getirmeyecek sualler. ama milletimiz bunları dahi bilmiyor. öğrendiği zaman da kendini alim sanıyor. bunlar zaten ilkokul çocuğunun bilmesi gerekenler... bu millet bitmiş.
    Cevapla