Binance'a bir günde iki darbe birden! Çin yasakladı, Santander UK ödemeye yapmayacak

Kripto para borsası devi Binance'a karşı ülkelerden sonra kurumların da tavırları devam etmeye başladı. İngiltere'de Santander UK, müşterilerinin Binance'a ödeme yapmasını engelleyecek. Öte yandan Çin dünyanın en büyük borsası Binance kara listeye aldı.

Binance'a bir günde iki darbe birden! Çin yasakladı, Santander UK ödemeye yapmayacak
Binance'a bir günde iki darbe birden! Çin yasakladı, Santander UK ödemeye yapmayacak
GİRİŞ 09.07.2021 16:02 GÜNCELLEME 09.07.2021 16:03

Dünyayı kasıp kavuran kripto para macerasında Binance zor günler geçiriyor. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance'ı İngiltere yasakladı. Sonrasında ise Kanada'da da yasaklanan Binance bu sefer de bankalar tarafından köşeye sıkıştırılmaya çalışılıyor.

SANTANDER UK ÖDEME YAPMAYACAK

İngiltere'de Finansal Denetleme Otoritesi'nin yaptığı uyarıların ardından Santander UK, müşterilerine kripto para borsası Binance'a ödeme yapma imkanının engelleneceğini duyurdu.

Santander konuya ilişkin açıklamayı Twitter'dan yaptı.

İngiltere'de faaliyet göstermeye yetkili bir kurum olmayan Binance'a ilişkin olarak Santander UK şu açıklamayı yaptı:

"Müşterilerimizi güvende tutmak birinci önceliğimiz ve bu çerçevede Binance'ye ödemeleri engellemeye karar verdik. Son aylarda kriptopara dolandırıcılıklarının kurbanı olan İngiliz müşterilerin sayılarında büyük artış gördük"

Binance'dan son dakika açıklaması! Sepa üzerinden ödemeler durdurulduBinance'dan son dakika açıklaması! Sepa üzerinden ödemeler durduruldu

Kriptoda yatırımı olanlar dikkat! İşlemleri durdurdular! Büyük hayal kırıklığıKriptoda yatırımı olanlar dikkat! İşlemleri durdurdular! 

Goldman Sachs’tan sürpriz kripto tahminiGoldman Sachs’tan sürpriz kripto tahmini

ÇİN'DEN BİNANCE'A YENİ BİR DARBE DAHA GELDİ

Geçen aydan bu yana, Çin'deki kripto para kullanıcıları, olası sansür raporları arasında Baidu (NASDAQ:BIDU), Weibo (NASDAQ:WB), Zhihu ve Sogo gibi Çin internet hizmetlerinde popüler kripto para borsalarına erişemedi. Ancak Binance'in rakipleri Huobi ve OKEx, Çin'de hala çalışır durumda.

Çin hükümeti, sermaye çıkışlarını kontrol etmek amacıyla 2017'den beri kripto para birimi düzenlemelerini sıkılaştırıyor. Dünyanın en büyük borsasının merkezi başlangıçta Çin'deydi ancak 2017 kripto yasağı nedeniyle başka bir yere taşındı.

Binance'in kara listeye alınması, Çin hükümetinin kripto paraları kontrol etme hamlesinin bir parçası. Binance de ayrıca, dünya çapında ciddi incelemelerle karşı karşıya. Birden fazla İngiltere bankası, Binance'a yapılan ödemeleri engelledi.

Bu arada, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, Çin dışındaki ve içindeki yatırımcılar ve tüccarlar arasında fiyat baskısı yaratan endişelerle karşı karşıya kalmaya devam ediyor.

Bir kripto para vurgunu daha! 500 milyon lira ile ortadan kaybolduBir kripto para vurgunu daha! 500 milyon lira ile ortadan kayboldu

Son dakika haberi: Bitcoin rallisi için heyecanlandıran açıklama: Gözler 38 bin dolardaSon dakika haberi: Bitcoin rallisi için heyecanlandıran açıklama: Gözler 38 bin dolarda

SPK'dan kripto para yalanlamasıSPK'dan kripto para yalanlaması

Kripto para piyasaları son 24 saatte değer yüzde 2.2 değer kaybı yaşadı ve kripto paraların piyasa değeri 1.42 trilyon dolara indi.

Öte yandan Bitcoin'deki değer kaybı yüzde 1'in altında kaldı. BTC'nin fiyatı 32 bin 966 dolar olurken piyasa hakimiyeti yüzde 43 seviyelerinde seyrediyor.

Ethereum'daki değer kaybı ise yüzde 4.6 oldu. ETH'nin fiyatı 2 bin 120 dolar seviyelerine indi.

Ripple'daki düşüş yüzde 3 oldu. XRP'nin fiyatı 61 cent oldu.

Dogecoin yüzde 7 değer kaybı yaşadı. DOGE'un fiyatı 20 cent oldu.