ABD'de Artemis hüsranı! Bir kez daha ertelendi

NASA, yeni uzay aracı Artemis'in fırlatılmasını üçüncü kez ertelemek zorunda kaldı. Türkiye saatiyle 21'den itibaren gerçekleştirilmesi planlanan fırlatma işleminin bir kez daha ertelendi.

ABD'de Artemis hüsranı! Bir kez daha ertelendi
ABD'de Artemis hüsranı! Bir kez daha ertelendi
GİRİŞ 03.09.2022 19:43 GÜNCELLEME 03.09.2022 19:45
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Son Apollo görevinden 50  yıl sonra, Ay'a gidecek olan Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın yeni uzay aracı Artemis'in fırlatılması bir kez daha ertelendi.

NASA DUYURDU: SIZINTI GİDERİLEMEDİ

NASA, ikinci test uçuşunun da Orion kapsülü'ndeki yakıt sızıntısının giderilememesi nedeniyle başarısız olduğunu duyurdu.

Artemis'in geçen hafta yaşanan iki ertelemenin ardından BUGÜN Türkiye saatiyle 21’den itibaren Florida’daki Cape Canaveral Üssü’nden fırlatılması planlanıyordu.

Fırlatmaya daha öncekilerde olduğu gibi yine hidrojen tankındaki sızıntının giderilememesi engel oldu.

Bir sonraki denemenin gelecek ay yapılması bekleniyor.

NASA'NIN ARTEMİS 1 GÖREVİ HAKKINDA

Orion kapsülü Ay'a ilk iki seferini insansız yapacak. İlk görevinde Ay'ın çevresinde 6 hafta geçirdikten sonra Dünya'ya dönecek.İlk iki görev başarıyla tamamlanırsa üçüncü görevde Ay'a astronot gönderilecek.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 68
  • Önce Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar 1969 da uzaya gidip bayrak dikmişler, hala dünyanın süper gücü, ama aynı zamanda dünyanın da şeytanlğını yapıyorlar, maşaları ile cahiller sürüsü ile dünyanın her yerinde kan döküyorlar. Onlara kızacağımıza, bilime ağırlık vererek, üretim yaparak, Atatürk'ün hedeflerine ulaşırsak, işte o zaman süper güç oluruz. O zaman ABD ye kafa tutarız. ABD beddua ile yıkılmaz, teknoloji ile, güçle ile ancak yıkılır.
    Cevapla
  • fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    demekki nasa çürük çarık uzay araçları ile iş yapmaya başladı . eeee amerikaya hergün milyarlarca insan beddua ediyor .nasıl hala ayakta bilinmez . hikmetinden sual sorulmaz yarabbim
    Cevapla
  • Fatih34 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan dünyanın yalan insanlarını amerikan filmleriyle uyuttular... Bunlara inananlar var.. Yapmadığın şeye inanma.... İHA SİHA konusunda hani süperdir ler... Hepsi tırışka yalan dolan... Allah razı olsun BAYRAKTAR AİLESİNDEN onlar olmasa gerçeği göremeyecektik. Bu milleti emperyalistlerin filmlerinden kurtarıp gerçeğini gösterdiler...
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin ürettiğin iha kadar adamların günlük kaldırdığı uçak var belki. On yıllardır adamların F16'sını kullandığımız halde nasıl böyle ahmakça yorumlar yapabiliyorsunuz ilginç. Beğensek de beğenmesek de süper güçler. Kendinden daha güçsüz düşmanı bile küçük görmemek gerekirken Abd'yi gömmeye çalışmanız çok komik duruyor. Halâ kahvehane muhabbetleriyle yıkmaya çalışıyorsunuz.
    Cevapla
  • mehmet57 1 yıl önce Şikayet Et
    her şeyleri yalan bu nasanın elliyıl önce gittik dedikleri aya elliyıl sonra gidemiyorlar yani dünya kandırıldı tıpkı marsa araç yolladık demeleri gibi
    Cevapla
  • ADAMOĞLU 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Mars'a bilem gittiler.. Bir kuyruklu yıldıza operasyon yapıp bilmem kaç bininci defa bizi kurtardılar! Hepimiz izledik. 50 yıl önce de bu üç kağıtçılar, SSCB nin koltuğunun altına tavla kutusunu hollwood marifetiyle şıkıştırmışlardı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle