TOGG'un ilk sahipleri belli oldu

29 Ekimde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yerli otomobil TOGG'un fabrikası açılacak ve ilk seri üretim otomobil banttan inecek. Vatandaşların büyük heyecanla beklediği TOGG'a ilk sahip olacaklar ise belli oldu. TOGG'u Türkiye ilk kullanacak isimler ise 81 ilin valileri olacak. Öte yandan banttan inecek ikinci Togg'un sahibi kim olacak sorusuna ise CEO Karakaş, 'Ticari sır' cevabını verdi.

GİRİŞ 29.10.2022 16:34 GÜNCELLEME 29.10.2022 16:36
Bu Habere 559 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin büyük heyecanla beklediği tarih geldi. Türkiye'nin yerli otomobil hayali 29 Ekim'de gerçek olacak ve Gemlik'teki TOGG fabrikası açılarak ilk seri üretim yerli otomobil banttan inecek.

TOGG'un ilk modeli şu an tüm dünyada revaçta olan C-SUV segmentinde üretilecekken ilerleyen zamanda sedan gibi farklı araçlar da tüketicilerle buluşacak.

Yerli otomobil Togg Gemlik tesisi yarın açılıyor! Yerli otomobil Togg Gemlik tesisi yarın açılıyor!

TOGG için 'yok artık' dedirten algı operasyonu: Bataryası ÇinTOGG için 'yok artık' dedirten algı operasyonu: Bataryası Çin

TOGG'UN İLK SAHİPLERİ BÜYÜKELÇİLER OLACAK

Vatandaşların ilk tanıtıldığı günden beri satın almak için beklediği yerli otomobil TOGG'un ilk ilk sahipleri ise belli oldu. TOGG’un banttan inen ilk partisi yurt dışındaki Türk büyükelçilere gönderilecek ve bununla tüm dünyada tanıtımı sağlanacak. Büyükelçilerden sonra TOGG kamuda kullanımı başlayacak.

İKİNCİ TOGG'UN SAHİBİ KİM OLACAK?

Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'ın 'İkinci araca çok talep var hatta Bakan Nebati bile aradı' sözleri hatırlatılan TOGG CEO'su Karakaş ikinci aracın kimin olacağına ilişkin "Ticari sır desem' ifadelerini kullandı.

BÜYÜKEÇİLERDEN SONRA 81 İLİN VALİSİ TOGG'U KULLANACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır, yerli ve milli otomobil Togg'un ilk olarak yurt dışında görev yapan büyükelçilere tahsis edileceğini ve sonrasında da 81 ilin valisine verileceğini söyledi.



Gürcan Karakaş

TOGG'UN SATIŞA ÇIKACAĞI TARİH

Gemlik'teki fabrikada ilk partide 18 bin adet TOGG C-SUV üretilecek. TOGG'un satın almak isteyen vatandaşlar ise 2023 yılının sonunda yerli otomobile sahip olabilecekler.

TOGG'UN FİYATI NE KADAR OLACAK?

Yerli otomobil hakkında en çok merak edilen konu ise fiyatı Yetkililer fiyat konusunda bugüne kadar net bir açıklama yapmazken rekabetçi bir fiyat olacağını ifade ediyorlardı. Bugün piyasada satışta olan içten yanmalı C-SUV'larla rekabetçi bir seviyede olacak.

KAYNAK: TÜRKİYE
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 559
  • BURHAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Mevlam hayırlara vesile etsin inşallah Allah emek veren herkesten razı ve memnun olsun gurur duyuyoruz.
    Cevapla
  • Osman aygan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben 50 ülkede calisdim türk olduğumu anlayanlar sizinde arabanız var artık diyorlar çok onur ve gurur duyuyorum tek kelimeyle masallahin var Türkiyem diyorum Allah'ım birini bin etsin memleketim Türkiye m
    Cevapla
  • abdullah 23 1 yıl önce Şikayet Et
    aceleye gerek yok 60 yıl bekledik bir yıl daha bekleriz hepimiz alacağız İnşallah. petrolden, hava kirliliğinden ve kazıklayan servislerden de kurtulacağız.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Canım Türkiyem'e hayırlı uğurlu olsun.Otomotiv devi markalara geçmiş olsun. Trafikte TOGG görmek için heyecanlanıyorum,aşırı gururluyum. İlk araç Cumhurbaşkanı makam aracı olmalı !!!
    Cevapla
  • Gurur duydum 1 yıl önce Şikayet Et
    Bununla gurur duymayan herkes kalbini yollasın...
    Cevapla
  • Kadir çelik 1 yıl önce Şikayet Et
    Ve kanını.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle