Bakan Kurum duyurdu: 596 konut sahiplerine teslim edilecek

İzmir’de yaşanan depremde evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedeler için yapılan 596 konut ile 145 dükkan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törenle yarın sahiplerine teslim edilecek.

GİRİŞ 25.11.2021 10:36 GÜNCELLEME 30.11.2021 16:36
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İzmir'de 30 Ekim 2020'de yaşanan depremde evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedeler için yapılan konutlar cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle hak sahiplerine verilecek.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Bugün ülkemize, milletimize, siz, İzmirli kardeşlerimize verdiğimiz bir sözü daha tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Böylesi özel bir günde, bir taraftan kaybettiğimiz canların hüznünü yaşarken, diğer taraftan depremzede kardeşlerimizi yeni yuvalarına kavuşturmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.

596 KONUT SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK

Açıklamasında "Hüzünlüyüz! Geçtiğimiz yıl İzmir’de yaşadığımız depremde kaybettiğimiz 117 kardeşimizin hatıralarını yâd ediyoruz" diyen Bakan Kurum, "Yitirdiğimiz canların acısı yüreğimizde hala taze. Ben, deprem nedeniyle kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza, bir kez daha Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı diliyorum. Heyecanlıyız! 26 Kasım’da, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle; inşaatlarını tamamladığımız 596 konut ile 145 dükkânın anahtarlarını İzmirli kardeşlerimize teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İZMİRLİ KARDEŞLERİMİZİN ELİNİ HİÇ BIRAKMADIK

Bakan Kurum sözlerine şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, depremin yaşandığı ilk andan itibaren devletimizin tüm imkânlarını seferber ettik. İzmirli kardeşlerimizin elini hiçbir zaman bırakmadık. Yaralarını sarmak için var gücümüzle çalıştık. Tıpkı Kartal’da, Kâğıthane’de, Elazığ’da, Malatya’da, Giresun Dereli’de ve tüm afet bölgelerinde olduğu gibi İzmir’de de konutlarımızın inşaatlarını hızlı bir şekilde başlattık. Bugün, İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşüm, deprem dönüşüm çalışmalarını yürütüyoruz. İzmir Bayraklı’da yerinde ve rezerv alanda toplam 5.074 konut ve 353 dükkân yapıyoruz Bayraklı’da inşa ettiğimiz 1.391 konut ve 302 dükkândan yapımını tamamladıklarımızı vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Geri kalan konutları ve dükkânları da en kısa sürede tamamlayacak ve vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bayraklı’da rezerv alanda inşa ettiğimiz 3.649 konut ve 51 dükkânı da aynı hızla tamamlayacağız"

Yaşanan her felakette olduğu gibi bundan sonra milletin yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Bakan Kurum, "19 yıl boyunca milletimizin ne derdi olduysa yanında olduk. Yaşanılan her felakette, her sıkıntıda milletimizin yanına koştuk. İnşallah bundan sonra da, her daim, milletimizin yanında olacağız. Ben böylesi özel bir günde, İzmirli kardeşlerimizin heyecanını paylaşmak üzere tüm vatandaşlarımızı anahtar teslim törenine davet etmek istiyorum. İzmirli vatandaşlarımıza yeni yuvalarının hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR 9
  • hhüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Deprem de zor be yahu kardeşim! Hem bir travma, hem de neyin var neyin yok gidiyor, mal can, akraba aile. Deprem yaşayanlara Allah yardım etsin, devletimiz tam güzel bir noktadan tutmuş en güzel desteği sağlamış bence :(
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Deprem, her şeyin dizgini elinde olan Alemlerin Rabbi Allah (C.C.) ın emriyle ve izniyle meydana gelir ve depremzedelerin haram olan maaş ve canları asla boşa gitmez. Yıkılan yok olan malları sadaka hükmünde, vefatları şehadet hükmünde ahiret namına çok kazançlı bir imtihandır. (Musibete Sabreden iman ehline)
    Cevapla
  • BABA ORUÇ 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya'nın hiç bir ülkesi bunu yapmıyor. Amma velakin bizim devlette halka yaranamıyor. Eminim izmir ilk seçimlerde chpkk ya oy oranını artıracak. Yazık devletime, yazık ülkeme. Dere içine kaçak ev yap, sel deprem yıksın sonra devlet sıfır lüx bina versin, nakdi yardım versin. Yarın bu evi alanlar gidip chpkk-ip oy verecek AKP de küfür edecek.
    Cevapla
  • adili 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayatı boyunca deprem sigortası ödemeyenlere yapılan bu yardımları kabullenmiyorum. Devlet resmen gidin alın yıkılacak binalardan ev, verin kiraya, yıkılırsa ben size yenisini yaparım diyor! Ayıptır!
    Cevapla
  • BABA ORUÇ 2 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın.
    Cevapla
  • Mesaj 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun !
    Cevapla
  • Sinirli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu hizmetler lafla olmuyor İzmir ne kadar takdir edecek hep beraber göreceğiz.
    Cevapla
  • Cihad 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah'in verdigi nimetlere sukretmeyenlerin, devletin yaptigi hizmetlere tesekkur etmeleri zor.
    Cevapla
  • sencer 2 yıl önce Şikayet Et
    anlamazlar, takdir etmezler, aynısı van ilimizdede oldu ama hdp birinci, parti oldu.. ama genede yapanlardan ALLAH razı olsun iyilik yap denize, at balık bilmezse halık bilsin demiş atalarımız...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle