Camdaki buz zahmetsizce nasıl temizlenir? Araç camları buğu yapıyorsa çözümü çok basit!

Havaların soğuması ve kar yağışının artmasıyla birlikte, otomobil camlarındaki buz ve karı temizlemek sürücüler için eziyet haline geliyor. Araç camlarındaki buzu be buğuyu temizlemenin kolay ve pratik yolları bulunmaktadır. Peki camdaki buz nasıl temizlenir?

Camdaki buz zahmetsizce nasıl temizlenir? Araç camları buğu yapıyorsa çözümü çok basit!
Camdaki buz zahmetsizce nasıl temizlenir? Araç camları buğu yapıyorsa çözümü çok basit!
GİRİŞ 26.01.2022 08:32 GÜNCELLEME 26.01.2022 08:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sürücüler için kışın en büyük sorunlardan biri karla kaplanmış araba ve buz tutmuş camlardır. Araç üzerindeki karı temizlemek nispeten daha kolaydır. Fakat buz tutmuş camı temizlemek son derece zahmetlidir. Bir buz kazıyıcı ile kazıyarak camlardan buzu temizlemek zaman alır, ayrıca cam da çizilebilir. Ancak tek çözüm buzu direkt kazımak değil. İşte camlardaki buzu temizlemenin kolay yolları…

ARAÇ CAMI BUĞU YAPIYOR, NASIL ÇÖZERİM?

Soğuk havalarda her sürücünün kabusu haline gelen buğu oluşumunu önlemek için bir takım yöntemler vardır. Öncelikle araç camlarının buhar yapmaması için araç içerisinde ıslak paspas veya nemli bez bulundurmamak gerekmektedir. Yani araç içerisinin ıslak olması en büyük etkendir. Çünkü nem, hava değişiminden dolayı camların buğu yapmasının en büyük sebebidir. İkincisi ise, araç klima kontrol paneli üzerinde bulunan ‘’iç sirkülasyon’’ düğmesinin aktif konumda olmaması gerekmektedir. Kalorifer açıkken araca dışarıdan taze hava giremediği için camların buhar yapması kaçınılmazdır. Camların buharını çözmek için klimanın aktif edilmesine de gerek yoktur. Bu hem yakıt tüketiminizi de artırabilir. Yapmanız gereken klima sisteminin dışarıdan hava almasına izin vermektir.

ZAHMETSİZCE CAM ÜZERİNDEKİ BUZ NASIL TEMİZLENİR?

Cam üzerindeki buzu temizlemenin çeşitli yolları vardır. Bu seçenekleri kolaylık seviyesine göre sizler için paylaşıyoruz…

Ilık Su İle Temizleme: Biraz ılık su işinizi kolaylaştıracaktır. Ilık suyu sadece ön cama ya da tüm camlara dökebilirsiniz. Su çok sıcak olmamalı, ani sıcaklık değişimi camın çatlamasına neden olabilir. Cam çatlamasa bile yine aynı hızla camların buzlanmasına neden olur. Araba camının buhar olmasını engellemenin kolay yolu Su, çoğu buzu çabucak yumuşatır veya eritir. Bazı durumlarda buz, ön camda yarı şeffaf, “bulanık” bir halde kalabilir. Neyse ki, bu yumuşatılmış buzun çıkarılması genellikle çok kolaydır. Silecekleri çalıştırarak camın temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için cam suyunun donmamış olması gerekmektedir. Silecek suyunuzun donmaması için antifrizli cam suyu ya da camsil kullanmanız gerekmektedir. 

Buz Spreyi İle Temizleme: Bu yöntem su ile buz temizlemeden biraz daha kolaydır. Çünkü buz spreylerini istediğiniz zaman satın alabilir ve arabanızda bulundurabilirsiniz. Buz spreyleri marketlerde satılmaktadır. Zahmetsiz bir şekilde camınıza sıkarak buzun çözülmesini sağlayabilirsiniz.

Antifriz: Biliyorsunuz ki antifriz sileceklerde kullanılıyor. Sileceklerde kullanılan bu sıvı buz çözme işleminde de kullanılıyor. Fakat burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta hazır antifrizli silecek suyu kullanmanızdır. Çünkü radyatör sistemlerindeki antifrizi kullanırsanız boyaya zarar verebilirsiniz. Uygun olan antifrizi direkt olarak cama uygulayabilirsiniz.

Kolonya & Alkol: Kolonyada buz çözmek için bir başka yöntemdir. Yapmanız gereken oldukça basittir. Bir bezin üzerine kolonyayı dökün ve camı silin. Buzun kalın olması durumunda kolonya direkt olarak buzlanan cama uygulanabilir. Ayrıca kolonyanız yoksa alkol de kullanabilirsiniz.

Tuz: Ana haber bültenlerinden hepimiz tuza aşinayızdır. Fakat bu yöntemi bilmemize rağmen üzerinden bir kere daha geçebiliriz. Çok basit ve hafif hareketler eşliğinde buzun üzerine tuz serperek camı silebiliriz.

Sirke: Araba camı üzerindeki buz temizleme yollarından bir tanesi de sirkedir. Püskürtme işlemi ile uygulanabilir. 3/1 olacak şekilde (1 ölçek sirke & 2 ölçek su) sirke ve suyu karıştırarak boş cam-sil kutusunun içine koyun. Buzun üzerine sıkmaya başlayın ve camı silin.

YORUMLAR 1
  • Haci İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazılanlara ek olarak, havanın çok soğuk ve don yapapacağı günlerde/gecelerde aracınızı park etiğinizde yarım Limon veya Elma ile aracınızın Camını silin camlarda buzlanma veya karlanma olmuş ise temizlenmesi daha kolay olacaktır.
    Cevapla