Kuryeler, paket servis ve motokuryeler çalışıyor mu? Vali Yerlikaya’dan kritik açıklama! Kar yağışı nedeniyle…

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışı nedeniyle kuryelere ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Şehirde yağışların etkili olmasından ötürü dört tekerli araçlar dahi büyük zorluk yaşamıştı. Sosyal medyadaki bazı paylaşımlarda motokuryelerin can güvenliği olmadan, zorlu şartlar altında çalıştığı görüldü. Bu nedenle eve servislerin durumu merak ediliyor. İşletmelerin paket servis hizmeti devam ediyor mu?

Kuryeler, paket servis ve motokuryeler çalışıyor mu? Vali Yerlikaya’dan kritik açıklama! Kar yağışı nedeniyle…
Kuryeler, paket servis ve motokuryeler çalışıyor mu? Vali Yerlikaya’dan kritik açıklama! Kar yağışı nedeniyle…
GİRİŞ 27.01.2022 17:51 GÜNCELLEME 27.01.2022 19:41

Mega şehir İstanbul’daki kar yağışı çoğu hizmeti durma noktasına getirdi. Kentteki caddelerin karlara teslim olması başta kuryeler olmak üzere taşımacılık işi yapan herkese zor anlar yaşattı. Kar yağışı uyarılarının son 10 gündür yapılıyor olmasına karşın Büyükşehir Belediyesi’nin önlemleri yetersiz kaldı. Bu nedenle, motokuryeler çalışamaz hale geldi. Sosyal medyadaki görüntüler vicdanları sızlatırken, paket servisle geçimini sağlayan kuryelerin tehlikeli şartlar altında çalıştığı görüldü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kurye; paket servis ve motokuryelerin durumuna ilişkin son gelişmeyi kamuoyuna duyurdu. Bu gelişme sadece yemek taşıyan kuryeleri değil, kargo sektöründeki tüm bireyleri yakından ilgilendiriyor.

Vali Yerlikaya O Kararı Açıkladı! 

23 Ocak Pazar günü kar yağışının İstanbul’da etkili olması nedeniyle İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından konuya ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Yerlikaya, ikinci bir duyuruya kadar şehirde motokurye, scooter ve motor kullanımının yapılmayacağını açıkladı.

Kuryeler çalışıyor mu?

Ancak, aradan geçen süreçte bazı işletmeler paket servisi adında kuryeleri çalıştırmaya devam etti. Sosyal medyada kuryelerin zorlu koşullar altında çalıştığı görüntülerin hızla yayılması Valiliği bir kez daha harekete geçirmeye yetti. Karara uyulmadığı durumda yaptırım uygulanacağı belirtildi.  

Motokuryeler Çalışıyor mu? Paket Servis Açık mı?

24 Ocak Pazartesi günü kar yağışının şehri teslim alması üzerine bazı kuryelerin uyarıya karşın çalıştırıldığı görüldü. Vali Yerlikaya, kuryeleri bu koşullarda çalıştıran işletmelerin 112 Acil Servis’e ihbar edilmesi gerektiğini vurguladı. Karlı havalarda motokuryeleri paket servise gönderen işletmelere idari para cezası uygulanacak.

Vali Ali Yerlikaya motokurye açıklaması

Ayrıca, ikinci bir duyuruya kadar şehir genelinde iki tekerlekli veya üç tekerlekli motor kullanımı yasaklandı. Paket servisi de bu sebeple askıya alındı. Sadece yemek servisleri değil, müşterilerine motorla hizmet veren tüm kargo şirketleri ikinci bir emri bekleyecek. Bu süreçte, dört tekerlekli araçlar şehirdeki taşımacılık ihtiyacını karşılayacak.

Kargolar Açık mı? PTT, Yurtiçi, Aras, Sürat, UPS…

İstanbul’da faaliyet gösteren tüm kargo şirketleri çalışmalarını sürdürüyor. Sadece, motokuryeler vasıtasıyla iş yapan firmalar ikinci bir emre kadar bekleyecek. Ancak, çoğu kargo şirketinin bünyesinde dört tekerlekli araç yer aldığı için herhangi bir aksama yaşanmadan teslimat yapılmaya devam ediyor.

Paket servis yapılıyor mu? Kargolar açık mı?

Kara teslim olan bölgelerde de kısmi olarak gecikmeler yaşanabilir. Kargosuna ulaşamayan veya gününde teslim alamayan yurttaşlar, firmanın Müşteri Hizmetlerini arayabilir; son durumu sorup gidişatı öğrenebilir.

Vali Yerlikaya İkinci Emri Duyurdu! Kuryeler Sokağa Dönüyor...

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla kuryelerin Cuma günü saat 08.00'den itibaren çalışmaya başlayacağını duyurdu. Buna göre, kar yağışından ötürü bir süredir faaliyet gösteremeyen motokuryeler, Cuma gününün ilk saatlerinde işlerine geri dönecek. Paket servisi ve diğer işlemler de başlayacak. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?