Otobüs, metrobüs ve tramvaylar bugün çalışıyor mu? İETT'den toplu taşımalar için 26 Ocak (Yarın) kararı...

İstanbul’da kar yağışının etkili olması nedeniyle vatandaş, 26 Ocak’ta (Yarın) otobüs; metrobüs ve tramvay hatlarının çalışıp çalışmadığını merak ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İETT, hatların güncel durumuna ilişkin halkı bilgilendirdi. Aynı şekilde, tramvay hatlarının saatleri de uzatıldı. Köprü giriş çıkışlarının öğlen saatlerinde özel araçlara kapatılması sebebiyle yolcular toplu taşıma araçlarını tercih etti.

Otobüs, metrobüs ve tramvaylar bugün çalışıyor mu? İETT'den toplu taşımalar için 26 Ocak (Yarın) kararı...
Otobüs, metrobüs ve tramvaylar bugün çalışıyor mu? İETT'den toplu taşımalar için 26 Ocak (Yarın) kararı...
GİRİŞ 25.01.2022 12:40 GÜNCELLEME 25.01.2022 13:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin karla sınavı sürüyor. Önceki gün İstanbul’da etkisini arttıran kar yağışı, şehri felç etti. Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler yetersiz kalırken, binlerce kişi yolda kaldı. Özellikle Arnavutköy-Başakşehir ilçelerinde vatandaş yürüyerek evlerine gitti. Otobüs, metrobüs ve tramvaylar bugün çalışıyor mu? 26 Ocak Çarşamba günü (Yarın) şehirde en çok kullanılan toplu taşıma araçlarının akıbeti merak ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İETT’den konuya ilişkin bir açıklama geldi. Aynı şekilde Metro İstanbul da, T1 Kabataş-Bağcılar ve T5 Cibali-Alibeyköy tramvay hattının güncel durumunu vatandaşla paylaştı. İstanbul Valiliği de, 24 Ocak Pazartesi günü meydana gelen aksamalardan ötürü Boğaziçi Köprüsü’nü 25 Ocak Salı günü saat 13.00’e kadar özel araçlara kapatma kararı aldı. Köprü üzerinde sefer yapan metrobüs hatları, vatandaşın yeni günde en çok tercih ettiği ulaşım sistemi oldu. İşte, otobüs; metrobüs ve tramvayların 26 Ocak Çarşamba (Yarın) günündeki işleyişi…

İstanbul’da kar yağışı ne zaman bitecek? MGM duyurdu! O tarihe kadar… İstanbul’da kar yağışı ne zaman bitecek? MGM duyurdu! O tarihe kadar…

Otobüs, Metrobüs ve Tramvaylar Ne Durumda? Yolcu Kabulü Yapılıyor mu?

İstanbul’daki ulaşım ihtiyacını önemli ölçüde karşılayan otobüs; metrobüs ve tramvay hatları 26 Ocak Çarşamba günü itibariyle çalışmalarını sürdürecek. 24 Ocak Pazartesi günü yaşanan aksaklıklardan ötürü, özellikle Avrupa Yakası’nın bazı ilçeleri ve Anadolu Yakası’nın köy yerleşkelerinde ulaşım durma noktasına gelmişti.

Otobüs, metrobüs, tramvay çalışıyor mu?

Aynı şekilde, Metro İstanbul’a bağlı T1 Kabataş-Bağcılar ve T5 Alibeyköy-Cibali tramvay hatları da ulaşıma kapatılmıştı. Yeni günle birlikte bu iki hat tekrardan hizmet vermeye başlarken, seferler 02.00’ye kadar uzatıldı. Metrobüs hatları da çalışmaya devam ediyor. 24 Ocak Pazartesi günü etkili kar yağışına rağmen faaliyetlerine devam eden metrobüs hatları, 25 Ocak Salı ve 26 Ocak Çarşamba günleri de halkın kullanımına açık.

Şehir Hatları Çalışıyor mu? Adalar, Eminönü, Üsküdar, Kadıköy, Beşiktaş…

Günümüz Türkiye’sinde ulaşımın önemli bir bölümü Marmaray, Metrobüs ve Metro gibi araçlarla karşılansa da Şehir Hatları da hala etkisini sürdürüyor. Özellikle, Adalar seferleri; Eminönü-Üsküdar, Kadıköy-Beşiktaş hatları gün içerisinde en çok yolcu taşıyan hatların başında geliyor. Adalar’a Şehir Hatları dışında ulaşım olmadığı için vapurların seferlerine devam etmesi son derece kritik.

Şehir Hatları seferlerine devam ediyor mu?

İlk kez 23 Ocak Pazar günü aksayan seferler, 24 Ocak Pazartesi günü devam etti. Pazar günü akşam seferleri iptal edilirken, Pazartesi günü öğle vaktindeki seferlerden bazıları da hava muhalefetinden ötürü ertelendi. Yeni gün öncesinde, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün resmi sosyal medya hesabından Boğaz trafiğinin geçici süreliğine askıya alındığı duyuruldu. Yani, Şehir Hatları bir süreliğine faaliyet göstermeyecek.

BUDO ve İDO Seferleri İptal mi Edildi?

Marmara Bölgesinde en az Şehir Hatları kadar yolcu kapasitesine sahip diğer kurumlar da BUDO ve İDO. Özellikle Bursa ve İstanbul arasında yolcu taşıyan bu iki firma, kar yağışı nedeniyle seferlerini durdurdu. Her gün yüzlerce insanın Bandırma-Yalova, Sirkeci-Mudanya, Yenikapı-İhlas hatlarını kullandığı iki kurum, hava muhalefeti nedeniyle çalışmıyor.

Özellikle, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün açıklamasından sonra seferler listeden çıkarıldı. Tıpkı Şehir Hatlarında olduğu gibi BUDO ve İDO da, 23 Ocak Pazar günü akşam seferlerini durdurmuştu. Pazartesi günü de akşam seferleri iptal edilirken, 25 Ocak Salı günü yapılması planlanan çoğu sefer listeden alındı. 26 Ocak Çarşamba günü de kar yağışının devam edeceği düşünüldüğü için BUDO ve İDO’nun seferlerine devam etmeyeceği öngörülüyor.

Marmaray Çalışıyor mu? Açıklama Geldi! Seferler…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Marmaray, şehirde hayatın durma noktasına geldiği saatlerden bu yana çalışmalarını sürdürüyor. Yolcular da, hava muhalefeti nedeniyle güvenli yolculuk için Marmaray’ı tercih ediyor.

Marmaray ücretsiz mi? Açıklama geldi!

25 Ocak Salı günü yapılan bir açıklamada, Marmaray seferlerinin sabah saatlerine kadar ücretsiz olacağı aktarıldı. Halk, TCDD’nin alt birimi Marmaray’dan gelen bu açıklama karşısında memnun olduğunu belirtti. Marmaray, tüm yoğunluğa karşın yolcu taşımada büyük rol oynamaya devam ediyor.

YORUMLAR 2
  • CHPKK 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir Şehrin 1 Gecede Öldüğünü İlk Defa Görüyorum
    Cevapla
  • muhammet beyazal 2 yıl önce Şikayet Et
    bİR ZAMANLAR marmary ne işe yarar boşuna masraf diye bağırıp çağırıyorlardı. Deniz altında balıklar ölüyor, balık nesli tükeniyor diye haykırdılar. şimdi ne oldu?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık