Rusya Renault’yu 1 rubleye kapattı: Araçlar Rus ismiyle üretilecek!

Fransız otomobil devi Renault, Rusya’dan tamamen ayrıldı. Rusya’dan 27 Nisan’da yapılan açıklamada, Renault’nun Rusya’daki varlıklarının sembolik “1 ruble” karşılığında devredileceği duyurulmuştu.

Rusya Renault’yu 1 rubleye kapattı: Araçlar Rus ismiyle üretilecek!
Rusya Renault’yu 1 rubleye kapattı: Araçlar Rus ismiyle üretilecek!
GİRİŞ 17.05.2022 07:14 GÜNCELLEME 17.05.2022 07:16
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rusya, üretimin devam edeceğini ve araçların Moskoviç adıyla satışının süreceğini açıkladı.

Fransız otomobil devi Renault, tarihi yaptırımlarla boğuşan Rusya’dan tamamen ayrıldı. Şirket, RENA.PA’nın Rus otomobil üreticisi AvtoVAZ’daki çoğunluk hissesini sattı. Renault, AvtoVAZ’ın yüzde 67.69’unu elinde bulunduruyordu. Anlaşma sonrası hisselerin yeni sahibi Nami adlı Rus Otomobil Araştırma ve Geliştirme Merkezi oldu. Anlaşma, hisselerin 6 yıl içerisinde geri alınabilmesini kapsıyor.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, 27 Nisan’da yaptığı açıklamada, Renault’un Rusya’daki varlıklarının sembolik “1 ruble” karşılığında devredileceğini duyurmuş, şirketin Rusya’daki faaliyetlerini durdurması nedeniyle alternatif bulmak zorunda olduklarını söylemişti.

Renault, yaptırımlar nedeniyle Rusya’daki fabrikasında üretimi durdurma kararı almış, AvtoVAZ için seçeneklerini gözden geçirdiğini duyurmuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümetin önerdiği, ülkeden ayrılma kararı alan yabancı şirketlere devlet tarafından yönetim atanmasına yönelik teklifi desteklemişti.

OYAK RENAULT ÜRETİMİ ARTIRABİLİR

Rusya ise Fransız Renault’un ülkeden çıkışının ardından üretimin devam edeceğini ve araçların Moskoviç adıyla satışının süreceğini açıkladı. Lada üretimini de yapan AvtoVAZ’ın bu modellerde kullandığı motor ve aksamlar Renault modelleriyle uyuşuyordu.

Türkiye’deki Oyak Renault ile grup iş birliği yaparak motor alışverişinde bulunan AvtoVAZ’ın bu ortaklığı sonlandırması Bursa’daki fabrikanın ihtiyaç halinde üretimini artırabileceği anlamına da geliyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Anti zombi 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlık zombi olmuş bile herkes kendisine benzemeyene nefret duymaya başlamış .Sorsan hepsi çok zekidir çok bilinçlidir.Ama aslında Ropluca ABD dümenine gelmektelet bütün Dünyayılar aynı.
    Cevapla
  • Mehmet aydin 1 yıl önce Şikayet Et
    NATO, bugün itibariyle , amacının dışında, faaliyet gösteren, Başta, ABD ve batılı devletlere hizmet eden, TÜRKİYE aleyhinde, her türlü, olumsuz hareketi sergileyen, bir İTTİFAK halinde gelmiştir..Türkiye, NATO YA, güvenirse, her şeyini KAYBEDER..
    Cevapla
  • YALNIZ KURT 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne olur bizde en azılı terör örgütü NATO'yu 1 TL'ye kapatsakk!Hem biz hem dünya rahatlar! Var mı ülkede öyle okkalı bir babayiğit!
    Cevapla
  • batu 1 yıl önce Şikayet Et
    değdimi potin emmi değdimi ? biraz daha toprak alayım diye canından ettiğin o masumlara.. işsiz kalan insanlara değdimi... Tez zamanda geberesin emi...
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen galiba biraz geri kalmışsın bugün Rusya gitmeseydi oraya tamamen ABD üssü olacaktı ve Türkiyem dediğimiz vatanımıza sıra gelecekti emin ol bundan Rusya geç kaldı daha önceden bu olayı gerçekleştirmesi gerekti
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaşı putin mi çıkardı kardeşim.... Abd ve AB yi görmüyormusun
    Cevapla
  • Hasanbb 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki üretim artsa ne olur? Araç fiyatları olması gereken ev fiytları kadar şu an.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle