Libya'dan kritik Türkiye çıkışı: Bize örnek oldu, ülkemizde uygulamak istiyoruz!

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Türk ve Libyalı iş adamlarını bir araya getiren buluşmanın ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Libya'dan kritik Türkiye çıkışı: Bize örnek oldu, ülkemizde uygulamak istiyoruz!
Libya'dan kritik Türkiye çıkışı: Bize örnek oldu, ülkemizde uygulamak istiyoruz!
GİRİŞ 17.05.2022 13:05 GÜNCELLEME 17.05.2022 14:05
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin zor anlarda her zaman Libya'nın yanında olduğuna dikkat çeken Dibeybe, "Türkiye geçmiş yıllar içerisinde çok büyük gelişimler kaydetti. Türkiye'nin yıllar içerisinde yapmış olduğunu bu gelişme ve bu gelişim süreci içerisindeki bu kazanmış olduğu tecrübeyi biz de kendi ülkemizde uygulamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Trablus ofisi tarafından düzenlenen gala yemeği programında iki ülke ilişkilerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Macaristan'dan çarpıcı çıkış: Türkiye ve bizi eleştirmek AB'de moda oldu!Macaristan'dan çarpıcı çıkış: Türkiye ve bizi eleştirmek AB'de moda oldu!

Son dakika: Türkiye'nin resti sonrası ABD'den yeni NATO açıklaması!Son dakika: Türkiye'nin resti sonrası ABD'den yeni NATO açıklaması!

Dibeybe, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor anlarda her zaman Libya'nın yanında olduğunu söyledi.

Türk ve Libyalı iş adamlarını bir araya getiren buluşmanın iki ülke arasında iletişimin geliştirilmesini sağladığını belirten Dibeybe, bu gelişmenin "gerçek bir ticari köprü oluşturduğunu" ifade etti.

Dibeybe, bu platformu mutluluk ve memnuniyet içerisinde karşıladığını, yapılan bu başlangıca hükümet olarak gerekli desteği vereceklerini söyledi.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe

"TÜRKİYE BÜYÜK GELİŞİMLER KAYDETTİ"

Türkiye'yi kardeş ve ortak bir ülke olarak nitelendiren Dibeybe, "Türkiye geçmiş yıllar içerisinde çok büyük gelişimler kaydetti. Türkiye'nin yıllar içerisinde yapmış olduğunu bu gelişme ve bu gelişim süreci içerisindeki bu kazanmış olduğu tecrübeyi biz de kendi ülkemizde uygulamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Libya'yı bankacılık, altyapı, sanayi gibi birçok alanda geliştirmeyi ve yatırıma açık hale getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Dibeybe, bu bağlamda Türk ve Libyalı iş adamları için gerekli fonların verilmesi noktasında destek sunacaklarını söyledi.

Hükümetten 'Z kuşağı' araştırması: Çarpıcı sonuçlar!Hükümetten 'Z kuşağı' araştırması: Çarpıcı sonuçlar!

Rusya Renault’yu 1 rubleye kapattı: Araçlar Rus ismiyle üretilecek!Rusya Renault’yu 1 rubleye kapattı: Araçlar Rus ismiyle üretilecek!

Son dakika haberi: Kadıköy Belediyesi'nde rüşvet operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı!Son dakika haberi: Kadıköy Belediyesi'nde rüşvet operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı!

LİBYALI İŞ ADAMLARINI TÜRK MESLEKTAŞLARIYLA YARDIMLAŞMAYA DAVET

Dibeybe, Türkiye'nin gıda ve sağlık alanında kaydettiği gelişmelere işaret ederek, Libyalı iş adamlarına Türk meslektaşlarıyla yardımlaşma içerisinde olma çağrısında bulundu.

Öte yandan, ticaret ve yatırım için sabit ve istikrarlı bir ortama ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Dibeybe, ülkesinin bu duruma adım adım ilerlediğini ifade etti.

MÜSİAD'ın Trablus ofisi bugün öğle saatlerinde Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammed el-Huveyc, Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Kenan Yılmaz ve MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı'nın katıldığı bir törenle açılmıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Vanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Başka ülkeler TÜRKİYE nin geliştiğini görüyor ama 7 ortak siyasi benzemez göremiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dibeybe senden iyi okuyor.sen cahil kalmışın..düşmanlar türkiye hekkında ne yazıyor ona bak..
    Cevapla
  • Taha 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Dibeybe;Bizi bırakıp kendi kalkınma planınızı oluşturun. Bizim 20 yıldır tek yaptığımız şey Batıdan Borç alıp,aldığımız paralar ile park,bahçe ve inşaat yapmak birde vatandaşın gözünü boyamak için Vavvv dedirtecek bir iki faydalı şey yapmak.Şimdi Batıdan aldığımız bu paraları faizi ile geri ödeyebilmek için birgün İsrail',birgün BAE ye diğergün Suud'a mekik dokuyoruz.Sağolsun Azeri ve Katar kardeşlerimiz olmasaydı bilemiyorum.
    Cevapla
  • Hasgeş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş bu ülkede yaşıyor ve ekmeğini yiyor havasını soluyorsan en azından onun hakkını ver tenkit tamam ama hakaret yanlış AT GOZLUU İLE Bakma Avrupa dediğin iki yüzlü şeytan işine yaradigin sürece seni severgitbakalim sana ve senin gibiler ne yaptıklarını gör şu snda onlar somurdukleri ülkenin kaynaklarını kendi vatandaşlarına daagitiyor sonra ahkam kesiyorlar lütfen bir incele ve ondan sonra kararver
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    batıdan borç mu alıyoruz bunu biraz açarmısın yüreğin varsa
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen Hicbirseyden anlamiyorsun.Ve isin kötü tarafi bu ülkede senden cok var.Bos bos geyik muhabetlerini kahvehane yap burada degil
    Cevapla
  • Musam 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kendi vatandaşımıza faydamız yok.
    Cevapla
  • Taha 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Dibeybe bizimkilerin size verebileceği tek akıl;Asla Üretime dayalı hiçbir sanayi tesisi kurma,Köydeki yaşamı şehre kaydırabilmek için gerekli tüm argümanları kullan ve bu sayede Tarım ve Hayvancılığı bitir;Her şeyi özel sektöre devret ve onlara teslim ol;Topladığın vergiler ve kaynaklar ile Park,Bahçe,konut gibi projeler yap.Eğer yeterince yaptıysan olanları bozup yeniden yap,Asla ve asla İstihdama dayalı üretim tesisi kurma veya kurulmasına engel ol.Biz 20 yıldır bu şekilde çok huzurluyuz.Çok Şukür enflasyonumuz ile Dünya da lider konumdayız.
    Cevapla
  • Haşgeş 1 yıl önce Şikayet Et
    İyide Kaddafi zamanında neydi şimdi ne durumda kurtarıcı gibi görünenler arkadan kuyu kazıp kuskus gülüyorlar bak bakalım kutaricilara FRANSA İNGİltere ABD ye gittiği yeri abad eden varmı birde ülkemizin yaptığına bak öyle değerlendirme biraz sakin kafa ile düşün konuş beyaz Bekara karı boşamak kolay
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    devlete kapağı atamayan bir garip ve çalışmayı sevmeyen mahluksun boş boş oturarak yorum yapmadan konuşan çırçır böceğisin
    Cevapla
  • 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi kafayı yaşıyon olum belliki boş kafadasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez