Mısır'dan dikkat çeken Libya açıklaması

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Tobruk'taki Temsilciler Meclisinin Başbakanlığa seçtiği Fethi Başağa'nın başkent Trablus'a gelmesinin ardından bölgede yaşanan silahlı çatışmalardan dolayı endişe duyduğunu belirtti.

Mısır'dan dikkat çeken Libya açıklaması
Mısır'dan dikkat çeken Libya açıklaması
GİRİŞ 17.05.2022 15:14 GÜNCELLEME 17.05.2022 15:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Hafız, Libya'nın başkenti Trablus'ta yaşanan gelişmeler hakkında yazılı açıklama yaptı.

Hafız, açıklamada, "Mısır, Trablus'taki gelişmeleri endişeyle takip ediyor. Libya'da sükuneti korumanın gerekliliğini bir kez daha vurguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Libya'da sükunet ve halkın can güvenliğinin korunması gerektiğini kaydeden Hafız, Libyalı tarafları itidalli olmaya ve şiddeti artıracak herhangi bir adım atmaktan kaçınmaya çağırdı.

Hafız, başkent Kahire'de yapılan Libya Ortak Komitesi toplantılarının önemine de değinerek, Libya'da seçimlere gidilmesi için müzakerelerin yapılmasının zorunlu olduğunu aktardı.

BAŞAĞA VE DİBEYBE HÜKÜMETLERİ

Libya'da devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerinin planlanan 24 Aralık 2021'de yapılamaması üzerine, Tobruk'taki Temsilciler Meclisi, ülkenin batısındaki milletvekillerinin çoğunun katılmadığı oturumda Başağa'yı başbakan seçmişti.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ise, Temsilciler Meclisi'ni Cenevre Anlaşması'nda belirlenen yol haritasından ayrılmakla suçlayarak, görevinin başında olduğunu, görevi ancak seçilmiş bir hükümete teslim edeceğini açıklamıştı.

Ülkede yaklaşık üç aydır Dibeybe ve Başağa'nın liderlik ettiği iki ayrı hükümet bulunuyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Son osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Soytarının kafasını ezmeden bıraktık ya ondan oldu ne olduysa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor