Yerli otomobil Togg'dan heyecanlandıran paylaşım

Togg Gemlik tesisinin yüzde 97'si tamamlanan gövde binasındaki 208 robot, parçasız denemelerden sonra parçalı denemelere de başladı.

GİRİŞ 18.05.2022 12:08 GÜNCELLEME 18.05.2022 13:03
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Togg "Yeniliğe Yolculuk" hedefinin çekirdeği olan Gemlik tesisindeki inşaat çalışmalarında planlar doğrultusunda hızla sona yaklaşıyor.

Yüzde 97'si tamamlanan gövde binasındaki 208 robot, parçasız denemelerden sonra hücre bazında parçalı denemelere başladı. Bu aşamayı, hücreleri bir araya getirilerek yapılacak deneme üretimleri izleyecek. Bu süreç de tamamlandıktan sonra yılın son çeyreğinde seri üretime hazır hale gelinecek.

TOGG HAZİRAN SONUNDA TAMAMLANACAK

Gemlik tesisinde mayıs itibarıyla gövde binasındaki gelişmelerin yanı sıra boya tesisinin yüzde 99'u, montaj tesisinin de yüzde 95'i tamamlandı.

83 bin 935 metre elektrik kablolama yapılan ve 36 bin 770 metre boru hattı döşenen boya tesisinde tanklar su testlerine başladı.

Montaj tesisinde ise 99 bin 210 metre elektrik kablolama yapılırken, 58 bin 330 metre boru hattı döşendi.

Toplam 1 milyon 200 bin metrekare açık alan üzerine inşa edilen Togg Gemlik tesisi inşası haziran ayı sonunda tamamlanacak.

Hisarcıklıoğlu açıkladı: İşte TOGG'un trafiğe çıkacağı tarihHisarcıklıoğlu açıkladı: İşte TOGG'un trafiğe çıkacağı tarih

2023 İLK ÇEYREKTE PAZARA ÇIKACAK

Togg, 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır olacak. Homologasyon testlerinin tamamlanmasının ardından da 2023 yılının ilk çeyreği sonunda C segmentindeki ilk aracı olan SUV pazara çıkacak.

5 FARKLI MODELDE 1 MİLYON ARAÇ ÜRETİLECEK

Takip eden yıllarda ise C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Sonraki yıllarda B-SUV ve C-MPV'nin de aileye katılmasıyla aynı DNA'yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak.

Togg, 2030'a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 99
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Belki hiç bir zaman alamayacağım bir araba olsada ülkede yüzbinlerce kişi bu aracı alacaktır para dışarıya gitmemesi bile ülke ekonomisi için iyi olacaktır.
    Cevapla
  • Usta 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle katılıyorum kardeşim.
    Cevapla
  • mstf 1 yıl önce Şikayet Et
    hala ortada araba yok diyen zavallılar var. sanki araba gökten zembille inecek.
    Cevapla
  • Özcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Planlama yanlış! Araç lansmanı yapılıyor ama üretim yeri belli değil, bu işlerde hızlı davranan yol alır, Honda fabrikasını kapatacağını zaten dile getirmişti hemen alacaklardı, inşaat maliyetinden kurtulacaklardı, zamandan ciddi anlamda tasarruf edilecek ama yer seç, inşaat yap yine geç kalındı.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu an ki tesisi Hondanın 10 katı kadar büyük
    Cevapla
  • Vedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Müthiş bir bakış açısı seni önemli bir yere müdür amir yapmalı
    Cevapla
  • Kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok merak ettim. Hangi birikimle ve pozisyon sahibi olarak bu eleştiriyi yaptın? Diyorsun ki bu işin başındakiler senin hesabını yapamadılar öyle mi? Ah bu ego insana neler yaptırıyor.
    Cevapla
  • Kty 1 yıl önce Şikayet Et
    Nuri Demirağ in yaptığı uçakların,Vecihi hürkuşun yaptığı uçağın,devrim otomobili nin önü kesilmeseydi şimdi dünyanın süper gucuyduk.ruhlari şaad olsun
    Cevapla
  • Hasanbb 1 yıl önce Şikayet Et
    Çalışan kesim olarak biz bu araçları alamayız.
    Cevapla
  • Vedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu araç yokken hangisini alıyordun yada aldın
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu otomobil piyasada tutar , hedeflenen ihracat seviyelerine de ulaşırsa bunun oluşturacağı ekonomik katkı senin de cebine yansıyacak. Ayrıca bu araç piyasada tutarsa halkın cebine de hitap eden bir model çıkarabilirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle