Teknofest festivalinde elektrikli araçlar yarıştı

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TUBİTAK tarafından Körfez Yarış Pisti'nde düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında kıyasıya mücadele yaşanıyor.

Teknofest festivalinde elektrikli araçlar yarıştı
Teknofest festivalinde elektrikli araçlar yarıştı
GİRİŞ 24.07.2022 17:34 GÜNCELLEME 24.07.2022 17:34

Körfez Yarış Pisti’nde tasarımından teknik donanımına kadar en verimli araçların ortaya çıkmasının amaçlandığı Teknofest Efficiency Chalenge Elektrikli Araç Yarışları, Elektromobil (Batarya beslemeli), Hidromobil (Hidrojen enerjili elektrikli araç) olmak üzere iki kategoride yapılıyor.

Bu yıl Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına 55 elektromobil, 9 hidromobil olmak üzere 64 takım katıldı.

Hava sıcaklığının 33 dereceyi göstermesi nedeniyle elektrikli araçları kullanan pilotlar zor anlar yaşadı. Yarışlar bugün yapılacak final yarışlarının ardından ödül töreniyle son bulacak.

KAYNAK: DHA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.