Bakan Varank'tan TOGG mesajı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; "Biz TOGG’a başladığımızda, 'acaba elektrikli araçlar için erken mi?' diye insanlar sorguluyordu. Bugün geldiğimiz noktada bütün şirketler, 'eyvah biz elektrikli araçta geç kaldık' diyor" dedi.

GİRİŞ 26.07.2022 16:35 GÜNCELLEME 26.07.2022 16:44
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Bilişim Vadisi’nde düzenlenen 'Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'na katıldı.

Bakan Varank, öğrencilerin hazırladığı otonom araçları tek tek inceleyip bilgi aldı. Varank, ardından yarış pistinde otonom araçların startını verdi.

Başkan Erdoğan'dan Togg açıklaması! Fiyatları indirecek düzenleme!Başkan Erdoğan'dan Togg açıklaması! Fiyatları indirecek düzenleme!


DÜNYANIN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK TEKNOLOJİLER’

Bakan Varank, otonom araçların bakanlığın vizyon projelerinden biri olduğunu söyleyerek, "TEKNOFEST kapsamında otonom araç yarışları burada düzenleniyor. 5 yıldır otonom araçlarına ev sahipliği yapıyoruz. Çok şehir ortamını andıran bir pist düzenlenmiş durumda. Her sene takım sayısı artıyor. 120 takım otonom araçlar için başvuruda bulundu. Aynı zamanda da 70 takım da bizim onlara sağladığımız aracın yazılımlarını geliştirmek üzere başvurdu. Şu an alanda 30’a yakın takım bulunuyor. Kendi geliştirdikleri tasarımlarla otonom bir şekilde araçlarını burada yarıştırıyorlar. Otonom teknolojiler, dünyanın geleceğini belirleyecek teknolojiler" dedi.

TOGG, nefes kesen 'Konsept Akıllı Cihazını' Zorlu Center'da sergilediTOGG, nefes kesen 'Konsept Akıllı Cihazını' Zorlu Center'da sergiledi

''TÜRKİYE İNSANSIZ HAVA ARAÇLARINDA DÜNYANIN KONUŞTUĞU ÜLKE''

İnsansız hava araçlarında ülkenin başarısına değinen Bakan Varank, "Türkiye, insansız hava araçlarında dünyanın konuştuğu bir ülke haline geldiyse, bu aslında, insansız hava araçlarının içerisinde kullandığımız otonom teknolojiler sebebiyledir. Bizim araçlarımız, dünyadaki en başarılı otonom yazılımlara, bilgisayarlara sahip ve onların nasıl başarılı olduğunu görüyoruz. Otomotiv endüstrisi başta olmak üzere otonom teknolojiler tüm sanayiyi dönüştürme kabiliyetine sahip. Buradaki gençlerimiz de böyle önemli bir işte kendilerini yetiştirip burada yarışarak geleceğin en başarılı mühendisleri ve teknisyenleri, otonom tasarımcıları olacaklarını ispat etmiş oluyorlar. Bu yarışmalar gençlere hiç elde edemeyecekleri deneyim kazandırıyor. Geçen sene burada yarışan öğrencilerimizin mezun olanların önemli bir kısmı farklı şirketlerimiz tarafından işe alındı ve iş teklifleri verildi. Staj imkanlarını en değerli şirketlerde yapabiliyorlar. Biz maddi ve teknik destek veriyoruz. Kendi aracını tasarlayamayanlara biz bir araç verip yazılımlarını düzenlemelerini istiyoruz. Asıl önemli olan elde ettikleri deneyim" diye konuştu.

TOGG ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bakan Varank, "Fabrika inşaatı devam ediyor. Biz TOGG’a başladığımızda, 'acaba elektrikli araçlar için erken mi?' diye insanlar sorguluyordu. Bugün geldiğimiz noktada bütün şirketler, 'eyvah biz elektrikli araçta geç kaldık' diyor. Bu tip etkinliklerle biz gençlerimizi, geleceğin bilim insanlarını bu trendlere hazırlamış oluyoruz" dedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Horasan Eri 1 yıl önce Şikayet Et
    Togg un gereksiz yer harcadığı sirket kurma süresi insaat alanini buyuk tuttuğundan harcadığı süre nedeniyle biz de en az 2 yıl geç kaldık. Çin geriden geldi 4-5 elektrikli araç markası çıkardı
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    elektrikli araçlarda karsan 5 li ortaktan en tecrubelisi bu konuda yıllardır abd ve ab ülkelerine elektrikli otobüs yapar teslim eder gerçi sahibi borsada tam bir soyguncu karakter sıfır güven kalmamış ama en azından şirket tecrube ve bilgileri tooğda çok işe yarar üretim biraz öne çekilebilir şuan araç fiyatlarında aynısı ev fiyatlarındada var aşırı bir şişirme uygulanıyor balon fazli şişti birilerinin elinde patlayacak olan yine tek ev sahibi olmak isteyenlere olacak
    Cevapla
  • İstanbullu 1 yıl önce Şikayet Et
    chdp ve iyi parti ve kuyrukları için bir togg heykeli yapın gitsin . Başka bir şeyden anlamazlar .
    Cevapla
  • Sami Miyet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kusur bulmak isteyen arkadaşlar, sitem edecekleriniz adres hükümet değil, takoz muhalefet dir.
    Cevapla
  • Gerçek Gören 1 yıl önce Şikayet Et
    Bungelişmelere ön ayak olan Cumhurbaşkanımızin öngörüsüne ve bizyonunu tekrardam görmüş olduk.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle