Ayda 100 Euro’ya elektrikli araç

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, elektrikli araç kiralamayı daha uygun fiyatlı hale getirmeyi planlıyor.

Ayda 100 Euro’ya elektrikli araç
Ayda 100 Euro’ya elektrikli araç
GİRİŞ 05.09.2022 09:36 GÜNCELLEME 05.09.2022 09:36

Bloomberg’in haberine göre, Fransa’da Kamu Hesaplarından Sorumlu Devlet Bakanı Gabriel Attal, LCI kanalında yaptığı açıklamada, söz konusu plana göre elektrikli araçların ayda 100 Euro’ya kiralanmasını sağlayacaklarını ve maliyetin birçok kişinin benzin için yaptığı harcamadan daha az olduğunu belirtti. Düşük maliyetli kiralama planının, enerji geçişi sırasında elektrikli araçların yüksek maliyetlerini dengelemeye yardımcı olacağını ifade edildi.

Hükümet, atılacak adımların ne kadar hızlı uygulanabileceği ve var olan elektrikli araçlar üzerinde çalışıldığını söyledi.

Düşük gelirli haneler için devlet destekli bir kiralama programı sözü veren Macron, sübvansiyonlar olsa bile elektrikli araçların hala birçok kişi için erişilemeyecek olmasına ilişkin eleştirilere de karşı çıktı.

Fransız hükümeti, 47 bin Euro’dan daha düşük maliyetli elektrikli araçların satın alımında 6 bin Euro’ya kadar sübvansiyon sunarken; 2022’nin ilk yedi ayında Fransa’da satılan otomobillerin yüzde 12’sinin elektrikli otomobillerden oluştuğu açıklandı.

Düşük maliyetli elektrikli araçlar arasında, Dacia Spring yer alırken; uzun süreli kiralamada ayda 120 Euro’ya; yakında üretimi durdurulacak Nissan Leaf, Fiat New 500 gibi araçlarsa ayda 139 Euro’ya; Renault Twingo ise ayda 150 Euro’ya kiralanabiliyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.