Mercedes'ten karavana uygun ticari

Mercedes-Benz, karavan dönüşümüne uygun Sprinter modelini Türkiye yollarına çıkardı.

Mercedes'ten karavana uygun ticari
Mercedes'ten karavana uygun ticari
GİRİŞ 18.10.2022 09:44 GÜNCELLEME 18.10.2022 09:44

Mercedes-Benz, hafif ticari modeli Sprinter'in karavan dönüşümüne uygun olan versiyonlarını Türkiye getirmeye başladı.

Altyapısı Almanya'da geliştirilen Sprinter, 170 beygir ve 190 beygir güç üreten motor seçenekleri ile satışa sunuluyor.

Bu kapsamda karavana dönüştürülebilir araçlar, döner koltuk ve elektrikli kayar kapı gibi özelliklere de opsiyonel olarak sahip olabilecek.

Mercedes-Benz Otomotiv Hafif Ticari Araçlar Ürün Grubu İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz, yeni sistemin ayrıntılarını anlattı.

Akdeniz, "Sprinter modelimiz dileyen kullanıcılarımız tarafından karavan dönüşümünde kullanılabilir, aracımız bu altyapıya uygun durumda. Bu altyapının tüketicideki beklentileri karşılamasını hedefliyoruz. Böylelikle geçtiğimiz yıl bin 247 adede ulaşarak ülkemizde de büyüme kaydeden motokaravan pazarında yerini alacak araç seçenekleri sunacağız" dedi.

Akdeniz, Mercedes-Benz müşterilerinin, karavan dönüşümüne uygun araçları Türkiye'de istedikleri yetkili firmada karavan yaptırabileceklerinin altını çizdi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.