TESK'ten "zorunlu trafik sigortasında teşvik artırılsın" talebi

TESK Genel Başkanı Palandöken, trafik sigortasında fiyat kademelerine 2 basamak daha eklenmesinin sevindirici olduğunu belirtti.

TESK'ten "zorunlu trafik sigortasında teşvik artırılsın" talebi
TESK'ten "zorunlu trafik sigortasında teşvik artırılsın" talebi
GİRİŞ 27.11.2022 17:18 GÜNCELLEME 27.11.2022 17:18
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, zorunlu trafik sigorta sistemindeki basamakların genişletilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu bildirdi.

1 Ocak 2023'ten itibaren zorunlu trafik sigortasında dinamik basamak sistemiyle fiyat kademelerine 2 basamak daha eklenmesinin sevindirici olduğuna işaret eden Palandöken, "Trafik sigorta basamakları daha da genişletilerek hiç cezası olmayan sürücüler için verilecek yüzde 50 teşvik oranı artırılmalı. 5-10 yıl boyunca kaza yapmayan, sürücülerin zorunlu trafik sigortasında hatırı sayılır indirim yapılmalı ki trafik kazaları azalsın" değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, trafik sigorta primleri hesaplanırken ceza puanına göre fiyat artışı yapıldığı gibi cezası olmayanlar için de indirim yapılmasının adaletli bir uygulama olduğunu bildirdi.

"SİGORTA ŞİRKETLERİ VE BANKALAR ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI"

Öte yandan enflasyona bağlı ay ve yıl bazında artan zorunlu trafik sigorta ücretlerinin dar gelirli vatandaşı zorladığına dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

"İlk kez sigorta yaptıracak sürücülerin henüz trafik kazası geçmişi belli olmadığı için indirimden faydalanamıyor. Enflasyona bağlı olarak ay ve yıl bazında artan zorunlu trafik sigorta ücretleri özellikle dar gelirli vatandaşın belini büküyor. Hem sigorta şirketleri hem de bankalar elini taşın altını koyarak geçmişte sağlanan taksit imkanını yeniden getirmeli. Ayrıca geçmişte 3-4 olan taksit sayısı da mutlaka artırılmalı. Çünkü enflasyonla birlikte artan fiyatlar karşısında araç sahipleri tek seferde yüksek meblağları ödeyemediği için sigortalılık oranı düşüyor."

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • bir bilen 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep beraber göreceğiz dağ fare doğuracak,beklentiler karşılanmayacak çünkü adamlardaki kafa kazaları engellemek üzerine çalışmıyor
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Trafik Sigorta ve Kasko Fahiş bir şekilde katlamalı arttı insanlar araçlarını artık sigorta yaptırmıyor...buna bir çözüm bulunsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kasko yaptıran sigorta yaptırımasın. muane üçretleri düşünülsün. kornet tipi araçlarında muanesi 2 yıla çıkarılsın
    Cevapla
  • Yaşar 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle tüm yorumlara katılıyorum. Ayrıca Zorunlu sigorta kalkmalı çünkü bana faydası yok. Onun yerine kasko zorunlu olmalı. Herhangi bir kazada da Benim suçum yoksa da kasko delinmemeli. Karşı taraftan alınmalı. Yani sigorta beni korumalı başkasını değil.
    Cevapla
  • Turgut 1 yıl önce Şikayet Et
    11 26 2022 tarhinde 3248 TL sigorta yaptırdım 7. Basamaktayım kazanda yok yılbaşında yürülüğe girecek indirimli sistemden nasıl yaralanacağım yoksa ödediğimlemi kalacağım bilgilendirmek istiyorum
    Cevapla
  • Yaşar 1 yıl önce Şikayet Et
    Ödediğinle kalacaksınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle