Lüks otomobil devi Rolls-Royce rekoru kırdı!

Rolls-Royce geçen yıl dünya genelinde 6.021 araç satışı gerçekleştirerek rekor kırdığını açıkladı.

GİRİŞ 10.01.2023 09:30 GÜNCELLEME 10.01.2023 16:33

BMW'nin sahibi olduğu lüks araç üreticisi Rolls-Royce 2022'de satış rekoru kırdığını bildirdi. Firmadan yapılan açıklamaya göre Rolls-Royce geçen yıl dünya genelinde 6.021 araç satışı gerçekleştirdi. 2021 yılında satış adedi 5 bin 586 olarak açıklanmıştı.

Rolss-Royce satışlarının yüzde 35'i Amerika kıtasında gerçekleşirken Çin, firmanın en büyük ikinci pazarı olmaya devam etti.

Rolls-Royce'un yeni CEO'su Tufan Erginbilgiç, görevine başladıRolls-Royce'un yeni CEO'su Tufan Erginbilgiç, görevine başladı

ÇİN'DE KORONAVİRÜS DÜŞÜŞÜ

Çin satışlarında koronavirüs önlemleri sebebiyle tek haneli düşüş yaşadıklarını belirten Rolls-Royce CEO'su Torsten Müller-Ötvös " Ancak diğer pazarlarda yaşanan yükselişler bu düşüşü telafi etti. Tüm modellerimiz için elimizdeki siparişler 2023'ün çoğunu kapsıyor. Siparişlerde herhangi bir yavaşlama görmedik" ifadelerini kullandı.

Elektrikli modelleri Spectre için gelen ön siparişlerin beklentilerini fazlasıyla aştığını belirten Müller-Ötvös 2023'te Rusya'ya satışları durdurmalarına rağmen büyümeye devam edeceklerini belirtti.

Firma tarafından verilen bilgiye göre 2022'de satılan araçların ortalama satış fiyatı 534 bin dolar (Yaklaşık 10 milyon TL) oldu.

Dünya devi Rolls-Royce'tan Türkiye açıklaması: Sahipleri şimdiden belliDünya devi Rolls-Royce'tan Türkiye açıklaması: Sahipleri şimdiden belli

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.