Bakan Varank: TOGG Avrupa’ya uyumlu testlerden başarıyla geçti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil Togg'a ilişkin yaptığı açıklamada "Türkiye’de ilk defa bir binek otomobil Araç Tip Onay Belgesi almaya hak kazandı. Onu da bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız, eliyle teslim etti" dedi.

Bakan Varank: TOGG Avrupa’ya uyumlu testlerden başarıyla geçti
Bakan Varank: TOGG Avrupa’ya uyumlu testlerden başarıyla geçti
GİRİŞ 05.04.2023 12:48 GÜNCELLEME 05.04.2023 12:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yerli elektrikli otomobil Togg için siparişler alındı ve ilk teslimatlar gerçekleştirildi. Bu aşamada aracın Avrupa Birliği (AB) mevzuatına uyumlu testleri başarı ile geçmesi gündem oldu.

"TOGG 'ELEKTRİKLİ ARAÇ GÜVENLİK TESTİNDEN' TEK SEFERDE GEÇTİ"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı katıldığı Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık ve İlaç Teknoloji Merkezi Açılış Töreninde yerli ve milli otomobil Togg ile ilgili önemli bir bilgiyi şöyle paylaştı:

Bu ancak Türkiye’nin aracı olur, dünyaya açılamaz' dedikleri Togg, Avrupa Birliği Mevzuatıyla uyumlu tüm testlerden başarıyla geçti. Hatta, elektrikli araçların en önemli testi olan 'elektrikli araç güvenlik testinden' tek seferde geçti. Öyle ki Türkiye’de ilk defa bir binek otomobil Araç Tip Onay Belgesi almaya hak kazandı. Onu da bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız, eliyle teslim etti.

Bütün karalamalara, kirli siyasete rağmen TOGG artık ülkemizin yollarında. Önce bitiremezsiniz dedikleri fabrikayı bitirdik sonra üretmezsiniz dedikleri aracı ürettik. Bunları tek tek atölyede yapıyorlar seri üretime geçemez dedikleri aracı piyasaya çıkardık.

TOGG'a 177 bin ön sipariş geldi. Bu anca Türkiye'nin aracı olur Avrupa'ya açılamaz dedikleri TOGG Avrupa'ya uyumlu testlerden başarıyla geçti. Elektrikli araç güvenlik testinden tek seferde geçmeyi başardı.

Türkiye'de ilk binek otomobil araç TIP belgesi almaya hak kazandı.

"TÜRKİYE YÜZYILININ İLK FOTOĞRAFLARI YAVAŞ YAVAŞ ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI"

Dün ikinci Togg'u Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı Aliyev'e ulaştırdık. Aliyev'in bize söylediklerini bütün milletimiz duyabilseydi. Aliyev, "Biz Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz, aslında bu ürettiğiniz araçta Türkiye'nin nerelere geldiğiniz dünyaya göstermesi açısından çok büyük proje sayın gardaşıma selamlarımı söyleyin, kendisine teşekkür ediyorum" dedi. İşte bundan gurur duymayacak bir insan olabilir mi?

Ben bana Togg çıkmadığını sosyal medyadan açıkladım. Kimileri tiyatro dedi. Bana çıktı deseydim birileri bak torpil yapmış diyecekti.

Biz yılmayacağız Türkiye yüzyılını hep beraber inşa etmek için canla başla çalışacağız. Türkiye'nin gururu Togg ile Türkiye yüzyılının ilk fotoğrafları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel araba maddi durumu iyi olan parası olan için güzel araba asgari ücretli bir emekli nin alması mümkün değil
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    bence kılıçtaroğluna hediye edinde yakından görsün
    Cevapla
  • Ali yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadarı yerli bu söylemler icraatin değerini düşürmek isteyenlerdir. Burada önemli olan Türkiyenin TÜRK MALI MİLLİ ve YERLİ otomobil markasının gerçeğe dönüşmesidir. Bakınız sokaklara okul beyaz minibüslere hepsi fransız italyan alman. Alt tarafı minibüs değil mi ama Türkiyenin yok. Hindistanın uyduruk TATA sı var ama Türkiyenin araba markası olmasın isteyenler çamur atıyor.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    çarpma testlerinin videolarını kemale yollayın :)))) koca koca adamalar nerde TOGG diyor ahanda burda deyin utanır mı acep?
    Cevapla
  • vatansever32 1 yıl önce Şikayet Et
    test yaparken içine kemalide koysalar daha iyi olmaz mı :)
    Cevapla