TÜVTÜRK’ten araç muayene ücretlerine ilişkin açıklama

TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları, bazı basın yayın organlarında çıkan ve ''araç muayane ücretlerine zam yapacağı'' yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı.

TÜVTÜRK’ten araç muayene ücretlerine ilişkin açıklama
TÜVTÜRK’ten araç muayene ücretlerine ilişkin açıklama
GİRİŞ 24.10.2023 20:10 GÜNCELLEME 24.10.2023 20:10
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

TÜVTÜRK, araç muayane ücretlerine zam yapılacağı yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, TÜVTÜRK’ün araç muayene ücretlerinin belirlenmesi konusunda hiçbir yetkisinin bulunmadığı ve mevcut ücretlerin geçerliliğini 1 Ocak 2024 tarihine kadar koruyacağı belirtildi.

''Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan, TÜVTÜRK’ün araç muayane ücretlerine zam yapacağı yönündeki asılsız haberler üzerine açıklama gereği doğmuştur.'' ifadelerine yer verilerine açıklamada, TÜVTÜRK’ün araç muayene ücretlerinin belirlenmesi konusunda hiçbir yetkisinin bulunmadığı vurgulandı.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: ''Araç muayene ücretleri (KDV Hariç olarak) her yıl Ekim ayı sonunda açıklanan yeniden değerleme artış oranlarına bağlı olarak Karayolları Trafik Kanunun 35’inci maddesi uyarınca kanunla belirlenmektedir. 

1.1.2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, araç muayene ücretleri araç sınıflarına göre; Traktör ve Motosikletler için KDV hariç 488 TL, Otomobil, Minibüs, Kamyonet vb. hafif vasıtalar için KDV hariç 958 TL, - Otobüs, Kamyon, Çekici vb. ağır vasıtalar araçlar için KDV hariç 1.295 TL, olarak belirlenmiştir. Belirtilen ücretlerin %50’si ile tahsil edilen KDV ve gecikme ücretlerinin tamamı doğrudan Hazine ve Maliye Bakanlığına aktarılmaktadır. 

TÜVTÜRK’ün yukarıda belirtilen araç muayene ücretlerinin belirlenmesi konusunda hiçbir yetkisi yoktur. 2024 yılı için geçerli olacak araç muayene ücretleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafınca belirlenecek yeniden değerleme oranı doğrultusunda düzenlenecektir. 1 Ocak 2024 tarihine kadar mevcut ücretler geçerliliğini koruyacaktır.''

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 113
  • Abuzuer 5 ay önce Şikayet Et
    Haksiz kazanc
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Muayeneye verecek para yok, kredi kartı yüksek faiz nedeniyle bugün kapatıldı. Arabayı da satmayı düşünüyoruz.
    Cevapla
  • M. Özener 6 ay önce Şikayet Et
    YASAL MI ?? Muayene ücretini visa kartıyla ödediğinizde ayrıca ek bir para talep ediyorlar. Hem kartla ödeme yapılabilir diyorlar hem de ilave ücret bindiriyorlar. Bundan TÜVTÜRK yöneticilerinin haberi var mı merak ediyorum…
    Cevapla
  • İ.Yavuz 6 ay önce Şikayet Et
    Onbeş yıldır trafiğe çıkmayan garajda bekleyen aracın muayenesi ve muayene ücreti ne olur
    Cevapla
  • Osman Soylak 6 ay önce Şikayet Et
    Araç sayısı 28 milyonu bulmuş 1000 liradan olsa 20 milyar para neyin karşılığında hiçbir hizmet yok üstelikte her yılbsşı eflasyon oranında artış yazıl günah kdv dahil belirli bir fiyatta sabit bırakılmalıdır .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle