TOGG, Tesla'yı geride bıraktı

Elektrikli otomobil satışlarındaki yukarı yönlü seyir kasımda devam etti. Yılın 11 ayında elektrikli payı yaklaşık 5,5 kat artarak yüzde 6,5'e çıktı. Elektrikli araç satışında Togg, Tesla'yı geride bıraktı.

TOGG, Tesla'yı geride bıraktı
TOGG, Tesla'yı geride bıraktı
GİRİŞ 04.12.2023 15:19 GÜNCELLEME 04.12.2023 20:39
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Tüketicilerin bekledikleri markaların pazara girmesiyle birlikte satışlarını
bu yıl hızla artıran elektrikli araçlar, kasım ayında art arda dördüncü defa otomobil pazarından yüzde 10'un üzerinde pay aldı.

Elektrikli araç satışları bu yıl pazara giren Tesla ve TOGG başta olmak üzere yeni markaların etkisiyle ilk defa ölçek kazandı. Yılın başından bu yana satışlara bakıldığında otomobil pazarının yüzde 6'sından fazlasını elektrikli araçlar oluşturdu.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin (ODMD) yayımladığı verilere göre elektrikli araçların satışları kasım ayında geçen yıla göre neredeyse 10 kat artarak 10 bin 591 adet oldu. Kasım ayında otomobil satışlarının yüzde 11,6'sı elektrikli araçlardan oluştu.

ELEKTRİKLİNİN PAZAR PAYI KATLANDI

Elektrikli araçların otomobil pazarından aldığı pay ocak-kasım döneminde ise yüzde 6,5'e yükseldi. Ocak-kasımda yaklaşık 54 bin adet elektrikli araç satılırken bir yıl önce elektrikli araçların otomobil pazarından aldığı pay yüzde 1,2 düzeyindeydi.

TOGG TESLAYI GEÇTİ

Pazarın sadece elektrikli araç satan iki büyük oyuncusundan Tesla'nın satışları ocak-kasımda 10 bin 600 adet olurken, Togg'un satışları bu ay satılan 4 bin 401 araç sayesinde 13 bin 70 adete yükselerek Tesla'yı geçti. Togg ve Tesla elektrikli araç satışlarının yaklaşık yüzde 44'ünü gerçekleştirdi.

ELEKTRİKLİDE VERGİ AVANTAJI

Sadece elektrikli araçlar her ne kadar yüzde 10 ile yüzde 60 arasında
değişen oranlarda özel tüketim vergisine (ÖTV) tabi olsalar da benzeri donanımdaki akaryakıt motorlu araçlardan yüzde 70 ila yüzde 220
ÖTV alındığı için elektrikli olanlar görece vergi avantajı taşıyorlar. Fark özellikle orta ve lüks sınıflardaki araçlarda kendisini gösteriyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Kenan 4 ay önce Şikayet Et
    Teslaaa TESLAA en iyi elektrikli araba togg nedirr gübre ismi gibiiiii
    Cevapla
  • Gerçek vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Valla para olsa ucuz bir tane araba alacaz qma nerde
    Cevapla
  • Tornacı 4 ay önce Şikayet Et
    Kafan rahat başka yolu yok alacaksın #togg
    Cevapla
  • birbilen 4 ay önce Şikayet Et
    Clio nun 1 milyon olduğu yerde neresi pahalı bu aracın. Akıllı telefonla tuşlu telefon fiyatı aynı mı..???
    Cevapla
  • BAMSI BEYREK 4 ay önce Şikayet Et
    çok pahalı çoooooook
    Cevapla
  • Onur 4 ay önce Şikayet Et
    Emsal başka markalar 2.5-3 milyon
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle