Tesla, 2 kişinin ölümüne neden olmuştu: Sürücünün cezası belli oldu!

Tesla sürücüsü, 2019 yılında Los Angeles'ta 2 kişinin ölümüne neden olan kaza için 23 bin dolar tazminat ödeyecek.

Tesla, 2 kişinin ölümüne neden olmuştu: Sürücünün cezası belli oldu!
Tesla, 2 kişinin ölümüne neden olmuştu: Sürücünün cezası belli oldu!
GİRİŞ 20.12.2023 09:43 GÜNCELLEME 20.12.2023 09:43

Otomobil üreticisinin ABD'de satılan neredeyse tüm araçlarını geri çağırdığı gün açıklanan karara göre, bir Tesla sürücüsü 2019 yılında Los Angeles banliyösünde meydana gelen bir kazada iki kişinin ölümü nedeniyle 23.000 dolardan fazla tazminat ödeyecek.

Çarşamba günkü duruşma, ABD'de ilk kez savcıların kısmen otomatik sürüş sistemi kullanan bir sürücüye ağır suçlamalar yönelttiği düşünülen bir davayı sonuçlandırdı. Bu dava, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi tarafından soruşturulan ve bu haftaki geri çağırmaya yol açan bir dizi ölümcül kaza arasında yer alıyordu.

Geri çağırma 2 milyondan fazla Tesla aracını etkileyecek ve yazılımı güncelleyecek ve sürücülerin Autopilot'u kullanırken dikkat etmelerini sağlaması gereken kusurlu bir sistemi düzeltecek. Bu karar, Autopilot kısmi otomatik sürüş sistemi kullanımdayken meydana gelen kazalarla ilgili iki yıllık bir federal soruşturmanın ardından geldi.

Fotoğraf: Ryan Sun | Associated Press

ARAÇ SAHİBİ ŞARTLI TAHLİYE CEZASINA ÇARPITIRLMIŞTI

Los Angeles'taki davada Tesla sürücüsü Kevin Aziz Riad, iki kez ağır ihmalle araçla adam öldürme suçunu kabul etmedi. Yedi yıldan fazla hapis cezasıyla karşı karşıya olmasına rağmen, bir yargıç Haziran ayında onu şartlı tahliye cezasına çarptırdı.

Yetkililer, limuzin servisi şoförü Aziz Riad'ın 29 Aralık 2019'da Kaliforniya Gardena'da bir otoyoldan çıkıp yerel bir caddede kırmızı ışıkta geçtiğinde 74 mil/saat (119 kph) hızla hareket eden bir Tesla Model S'in direksiyonunda olduğunu söylüyor.

Tesla, milyonlarca otomobili geri çağırıyor! | Haber7.com

DAHA ÖNCE DE BİR HONDA CİVİC'E ÇARPMIŞTI

O sırada Autopilot kullanan Tesla, bir kavşakta Honda Civic'e çarptı ve araçta bulunan Gilberto Alcazar Lopez ve Maria Guadalupe Nieves-Lopez olay yerinde hayatını kaybetti. Aileleri Aziz Riad ve Tesla aleyhine ayrı ayrı hukuk davaları açmış olup bu davalar halen devam etmektedir.

Alcazar Lopez'in ailesini temsil eden Donald Slavik, her türlü tazminata minnettar olduklarını ancak bunun uğradıkları zararın "çok küçük bir miktarı" olduğunu söyledi. Davanın önümüzdeki yıl görülmesi planlanıyor.

Slavik Cuma günü gönderdiği e-postada, "Kısa süre önce duyurulan geri çağırma, Autopilot'un kullanımını kontrollü erişimli otoyollarla sınırlandırsaydı, muhtemelen bu trajik olayı önleyebilirdi" dedi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler