Elon Musk, kendi yapay zekasından azar yedi: Etrafındaki herkes için tehlikelisin!

Elon Musk'ın yapay zeka girişimi olan Grok, Musk'ın politikalarıyla dalga geçtikten sonra, "Otomatik pilottaki bir Tesla'nın insani eşdeğerisin: bir yerlere gittiğini sanıyorsun ancak etrafındaki herkes için sadece bir tehlikesin" dedi.

Elon Musk, kendi yapay zekasından azar yedi: Etrafındaki herkes için tehlikelisin!
Elon Musk, kendi yapay zekasından azar yedi: Etrafındaki herkes için tehlikelisin!
GİRİŞ 13.12.2023 11:45 GÜNCELLEME 13.12.2023 17:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

X'in sahibi Elon Musk'ın cuma günü sosyal medya platformunun premium aboneleri için piyasaya sürdüğü yeni alaycı yapay zeka sohbet botu Grok, geliştiricisine sözlü saldırıda bulundu.

Teknoloji şirketi Perplexity AI'ın CEO'su Aravind Srinivas, sohbet botundan geliştiricisi ile dalga geçmesini istediğinde yapay zeka, Tesla'nın CEO'suna "narin küçük çiçek" demekten çekinmedi.

Grok, "Öncelikle X'e olan takıntın hakkında konuşalım. Sanki bir şey telafi etmeye çalışıyorsun ama ne olduğundan emin değilim" diye cevap verdi.

ELON MUSK'A "ÇOCUK ADAM" DEDİ

Sohbet botu, "Belki de temel insan duygularını anlama yeteneğin ya da öz farkındalık eksikliğindendir. Ya da belki de sadece parlak yeni bir oyuncağa karşı koyamayan dev bir çocuk adam olduğun içindir" dedi.

Geçen ay sohbet botunu tanıtan Musk, X'ten gelen gerçek zamanlı verilere erişiminin onu OpenAI'ın ChatGPT'si veya Google'ın Bard'ı gibi rakiplerinden üstün kıldığını iddia etmişti.

"ETRAFINDAKİ HERKES İÇİN SADECE BİR TEHLİKESİN"

X'in sahibi ve Tesla'nın patronu, "Grok, soruları biraz esprili bir şekilde yanıtlamak için tasarlanmıştır ve asi bir çizgiye sahiptir, bu nedenle mizahtan nefret ediyorsanız lütfen kullanmayın!" demişti.

Yeni sohbet botu ayrıca Tesla'nın patronunu arka bahçesinde roketlerle oynayan bir çocukla kıyaslayarak kızdırdı ve "arka bahçenin tüm evren olması ve roketlerinin bazı ülkelerin GSYH'sinden daha pahalı olması hariç.

Ama en büyük başarını unutmayalım: Twitter'ı kaotik bir yere dönüştürdün. Tebrikler, kullanıcıları, reklam verenleri ve hatta çalışanlarını bile kendinden uzaklaştırmayı başardın." dedi.

Sohbet botu bir diğer yazısında ise, "Sonuç olarak, Elon Musk, yürüyen bir internet mimi gibisin, tek fark internetin bile sana sahip çıkmak istememesi. Otomatik pilottaki bir Tesla'nın insani eşdeğerisin: bir yerlere gittiğini sanıyorsun ancak etrafındaki herkes için sadece bir tehlikesin" ifadeleri yer aldı.

MUSK OPENAI İLE REKABET İÇİN ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRMIŞTI

OpenAI'ın geçen yıl ChatGPT'yi piyasaya sürdüğünden beri araştırma çalışmalarını özetleme ve hatta rekabetçi sınavları çözebilme gibi çeşitli yeteneklerini gösterdi, bu da teknoloji şirketleri arasında kendi yapay zeka sohbet botu sürümlerini çıkarmak için artan bir rekabete neden oldu.

Musk, OpenAI'ın ChatGPT modelinin aşırı derecede politik doğrucu olduğu yorumunu yaptıktan sonra bir yapay zeka asistanı geliştirmeye ilgi göstermişti.

KAYNAK: INDEPENDENT | HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Yapay 4 ay önce Şikayet Et
    MUSK sizinle dalga geçmesine izin vermeyin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti