Bakan Kacır: Yapay zeka alanında 3 bin 700'den fazla projeye destek verdik

Yapay zekanın medya teknolojilerindeki önemine vurgu yapan Bakan Kacır, Türkiye’nin bu alanda önde gelen ülkelerden biri olduğunu ifade etti ve yapay zekanın haberlerde etkin ve doğru kullanılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Bakan Kacır: Yapay zeka alanında 3 bin 700'den fazla projeye destek verdik
Bakan Kacır: Yapay zeka alanında 3 bin 700'den fazla projeye destek verdik
GİRİŞ 13.12.2023 11:13 GÜNCELLEME 13.12.2023 11:19

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Anadolu Ajansı tarafından AAtölye'de düzenlenenen "Medyada Yapay Zekayı Yönetmek" programına katıldı.

Bunada yaptığı konuşmada, medyanın yapay zeka ile şekillenen sektörlerden biri olduğunu belirten Bakan Kacır, bu yöntemle gerçek editörlerin yazdığı haberden ayırt edilemeyecek metinler üretildiğini ve alana algoritmalarla hizmet verildiğini belirtti.

Yapay zekanın, aynı zamanda manipülasyona hizmet eden dezenformasyon yapılan haberlerin üretimi için de kullanıldığını belirtti.

"TÜRKİYE, BUGÜN MEDYA TEKNOLOJİLERİNDE ÖNCÜ BİR ÜLKE"

Yapay zekanın daha çok kâr amacı güden şirketler tarafından kullanıldığını belirten Bakan Kacır, bu ayrıma varmanın Türkiye için bir zorunluluk olduğunu aktararak şöyle konuştu:

"Yapay zeka alanında 3 bin 700'den fazla proje"

Ulusal Yapay Zeka Enstitüsü'nü kurduk. TÜBİTAK burs ve destek programları kapsamında son 21 yılda yapay zeka alanında 3 bin 700'den fazla projeye ve 1.300'den fazla kişiye 6,7 milyar lira destek verdik.

Yapay zeka kullanımı ve sorumluluklarının geliştirilmesi için uluslararsı projeler geliştiriyoruz. Nasıl yapay zeka bize yön veriyorsa biz de yapay zekaya yön veren çalışmalara devam edeceğiz. Kullanıcı mahrumiyetini koruyan bir sistemle çalışmalarımızı yürüteceğiz. Türkiye, bugün medya teknolojilerinde öncü bir ülkedir.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Belçika'nın VRT televizyonu, Eurovision yayını sırasında İsrail’i protesto etti
Eurovision yarışmasında İsrailli şarkıcı yuhalandı koşarak sahneden inmek zorunda kaldı