Selçuk Bayraktar açıkladı: Yerli ve milli yapay zeka geliyor!

İstanbul'da düzenlenen Take Off Zirvesi'nde Selçuk Bayraktar, yapay zeka alanında kritik bir adım attıklarını belirterek, T3 Vakfı öncülüğünde Türkçe merkezli bir doğal dil işleme projesi başlattıklarını açıkladı.

GİRİŞ 08.12.2023 11:58 GÜNCELLEME 08.12.2023 12:45
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

İstanbul'da düzenlenen Uluslararası startup zirvesi Take Off'a katılan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, teknolojik gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bayraktar yaptığı açıklamada, yapay zekanın giderek tüm dünyayı etkisi altına aldığını ve iyi amaçlar için kullanılması durumunda insanlığa fayda sağlayacağını belirtti.

YAPAY ZEKA YARIŞINDA T3-AI.LE RÜZGARI ESECEK!

Selçuk Bayraktar, yapay zeka projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda  yapay zeka projesinin Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde, Baykar ve Cezeri ekibinin resmi olarak çalışmalara başladığını belirtti. Ayrıca yapay zeka dil modelinin de ismi belli oldu. Şirket tarafından aktarılan bilgilere göre yerli ve milli yapay zeka modelinin adı T3-AI.LE olacak.

Ayrıca Baykar tarafından geliştirilecek olan doğal dil işleme modelinin Türkçe tabanlı olmak üzere bütün dilleri de kapsayacağı açıklandı. Bu durum, yapay zekan projesinin daha işlevsel bir alana yayılmasına katkı sağlayacak.

Selçuk Bayraktar konuyla ilgili devam ettiği açıklamalarında geliştirecekleri yapay zekanın tamamen insanlığa yarar sağlamaya yönelik olacağını belirterek amaçlarının insanlığa bu alanda kullanıcı dostu bir çözüm sunmak olduğunu söyledi.

Yapay zeka ile ilgili müjdeyi duyuran Selçuk Bayraktar,

"Doğal dil işleme modelinin, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde, Baykar'dan da bir ekibimiz, yine Cezeri'den bir ekibimiz, Türkçe merkezli olmak üzere, tabii ki bütün dilleri de kapsayacak şekilde çalışmaları yürütmeye başladık. Tümüyle açık kaynak olacak.

Türkiye'nin ilk geliştirici cemiyetiyle beraber yürütülmüş büyük, doğal dil işleme modelini, projesini başlattık. Bunu da şimdiden sizlerle paylaşmak istedim." diye konuştu.

BAYKAR'IN YAPAY ZEKA EKİPLERİ HANGİ ALANDA ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR?

Baykar Yapay Zeka Birimi ekiplerinde; yürütülen çalışmalar ileri seviye otonomi, durumsal farkındalık ve gelişmiş emniyet olmak üzere üç ana grup altında sınıflandırılmaktadır. Ekipler;

  • Makine Öğrenimi ve Kural Tabanlı Akıllı Sistemler
  • Bilgisayarlı Görü ve Görüntü İşleme
  • Sinyal ve Veri İşleme
  • Derin Öğrenme
  • Pekiştirmeli Öğrenme
  • Rota, Hareket ve Manevra Planlama
  • Olasılık Temelli Yaklaşımlar
  • Büyük Veri İşleme ve Yönetimi

gibi farklı alanlarda akıllı sistemler geliştirerek, savunma ve havacılık sektöründe yeni teknolojiler üretmeyi amaçlamaktadır. Ekibimiz, oldukça ileri görüşlü, çalışkan ve yapay zeka, otonom sistemler, robotik gibi konularda uzman kişilere sahiptir.

Çalışma arkadaşlarımız; alanında uzman kişilerle yakın etkileşim kurabilme fırsatının yanı sıra yürüttüğümüz yenilikçi projelerde aktif sorumluluk alarak ürünler üzerinde güçlü bir etki yaratma fırsatına sahip olabilmektedir. Bu listedekilerle birlikte artık Baykar, yapay zeka üzerinde çalışmalarını yürütecek.

KAYNAK: HABAER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 32
  • İlhami BARUT 3 ay önce Şikayet Et
    Allah Selçuk Bayraktar ve diğer kıymetli bilim adamlarımızı her türlü şerden korusun. Allah nice başarılar nasip etsin.
    Cevapla
  • İbrahim 4 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun. bu adamda olmasa nerdeyse güzel haber okumayacagiz
    Cevapla
  • Salih 4 ay önce Şikayet Et
    muhteşem
    Cevapla
  • Fatih34 4 ay önce Şikayet Et
    Durmak yok yola devam...Yerli sosyal medya platformları kurunuz.. Türkiye'nin DATA verileri yurtdışına çıkmasın...
    Cevapla
  • ibrahim 4 ay önce Şikayet Et
    öyle birşey imkansız dünyadan izole yaşarsan dünyadan geri kalırsın
    Cevapla
  • Okur 4 ay önce Şikayet Et
    Ilk cemiyet kim tübitak mı türksel mi koç mu. Ortada google varken kullanan üreten var mı. Motoru giydirme değil türk olsun. Açık kaynak yapıp kapalı olarak güvenlik güçlerine satın iyi para eder. Hazır başlamışken süper ağ ve bilgisayara da başlansın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi