Elon Musk dünyaya seslendi: Tüm insan ve hükûmet liderlerine tavsiyem...

SpaceX, Tesla ve X firmalarının sahibi iş insanı Elon Musk, "Tüm insanlara ve hükûmet liderlerine tavsiyem; yeni bir nesil yaratmak için çocuk sahibi olduğunuzdan emin olun." dedi.

GİRİŞ 16.12.2023 19:01 GÜNCELLEME 17.12.2023 11:22
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

İtalya'da Başbakan Giorgia Meloni'nin aşırı sağcı partisi İtalya'nın Kardeşleri'nin (FdI) geleneksel siyaset festivali etkinliği "Atreju"ya katılan Musk burada güncel meselelere yaklaşımlarını paylaştı.

'BU ÇOK TEMEL BİR KONU'

Konuşma yapacağı platforma küçük oğluyla gelen Musk, insanlığın medeniyetini sürdürebilmesi için çocuk yapması gerektiğini belirterek "Çocuk sahibi olmanın önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Eğer çocuklar olmazsa 'gelecek nesil' diye bir şey olmayacak. Bu, çok temel bir konu." ifadesini kullandı.

Göçün, bu demografik düşüşün önüne geçip geçemeyeceği sorusuna Musk, "Sanayileşmiş ülkelerin demografisindeki gerilemeyi göç çözemez. Tüm insanlara ve hükûmet liderlerine tavsiyem; yeni bir nesil yaratmak için çocuk sahibi olduğunuzdan emin olun." yanıtını verdi.

Musk, doğum oranlarının İtalya’da da düşük olduğunu işaret ederek "İtalya, yatırım yapmak için iyi bir yer ama daha çok çocuğunuz olmalı. Burası inanılmaz bir ülke ve İtalyanlar olağanüstü ama bir şirketin yatırım yapması gerekiyorsa, şirket şu soruyu sorar; yeterli sayıda insan çalışacak mı?" dedi.

Yasal göçten yana olduğunu vurgulayan Musk şöyle devam etti:

"Yasal göçün artırılması gerektiğinden yanayım. Yasal şekilde dürüst biçimde gelenleri, kültürün bir parçası olmak isteyenleri ve çok çalışıp ekonomiye katkıda bulunanları hoş karşılamamız lazım. Ama tabii giriş süreci için onay süreci lazım. Bir filtre olmazsa kimin geldiğini nereden bilebilirsin? 'Tüm kaçak göçmenler suçlu' demiyorum, yanlış anlaşılmasın çoğu dürüsttür de ama bir süreçten geçmeleri gerekiyor."

ORTA VADEDE PETROL VE DOĞAL GAZI ŞEYTANLAŞTIRMAMALIYIZ

Herkesin çevreye duyarlıymış gibi davrandığını ifade eden Musk, "Ben bir çevreciyim, sürdürülebilir bir dünyaya ve geleceğe sahip olmalıyız. Ben ve şirketlerim, bu konuda bir şeyler yapıyoruz. İklim değişikliğine uzun vadede dikkat edilmesi doğru ama kısa vadede abarttığımız izlenimine sahibim. Orta vadede, petrol ve doğal gazı şeytanlaştırmamalıyız." diye konuştu.

Musk, çevreci gençlerin geleceğe olan inancını kaybetmemesi ve umutlu olması gerektiğini vurguladı.

REKLAM VERENLER X'E GERİ DÖNÜYOR

Sahibi olduğu X platformunda yaptığı yorumlardan dolayı bazı reklam veren şirketlerin, X'i terk etmesine de değinen ve Disney’i hedef alan Musk, "İfade özgürlüğü, demokrasinin temeli. Reklam verenler, X'e geri dönüyor. Bu söylediğim bir şeyle ilgiliydi. Reklamcılar bunu hep yapar, önce sinirlenirler sonra sakinleşip geri dönerler." dedi.

Musk, İtalyan fizikçi Enrico Fermi'ye hayranlık duyduğunu belirterek "Uzaylılara dair bir kanıt yok. Hiç uzaylı görmedim. Evrenin bu tarafındaki tek bilinçli varlık biziz. Bilinçli olmak kolay bir şey değil." ifadesini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 109
  • hamas 4 ay önce Şikayet Et
    çocuk yapıyorlarda ne oluyor... abd ve sen, siyonizm saatte 5 çocuk katlediyorsuz durzilerr
    Cevapla
  • yılmaz 4 ay önce Şikayet Et
    zalimce açıklamalarınla tarafını şeytanla beraber seçtin ve senin işin bitti musluk
    Cevapla
  • Skut 4 ay önce Şikayet Et
    Önce sen zalimden yana mı mazlumdan yana mı olduğuna emin ol.
    Cevapla
  • Gerçekler 4 ay önce Şikayet Et
    Reis aynısını dediği zaman dinlemeyen batı yalamaları belki bu batılı Elon'dan da aynı şeyleri duyduklarında anlarlar..
    Cevapla
  • Abdülhak 4 ay önce Şikayet Et
    Memlekette anne vasfı taşıyan kadın kalmadı. Önce ahlak ve maneviyat.
    Cevapla
  • Yilmaz 4 ay önce Şikayet Et
    Memlekette baba vasfı taşıyan erkek bulmak zor asıl kadınlar yeterince vasıflı
    Cevapla
  • tepki 4 ay önce Şikayet Et
    biz de o sorun yok karilar kim denk gelir ise gizli sayisiz cocuk yapiyor ortalik cocuk kayniyor ise yaramayan cocuk nesil olsa ne olacak sanki hic olmasin daha iyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti