Elon Musk'tan 500 milyon dolar yalanlaması: Kesinlikle doğru değil!

Tesla, SpaceX, Twitter gibi firmaların sahibi, milyarder Elon Musk, yapay zeka şirketinin 1 milyar dolarlık finansman hedefine doğru 500 milyon dolar güvence altına aldığı yönündeki haberleri yalanladı.

Elon Musk'tan 500 milyon dolar yalanlaması: Kesinlikle doğru değil!
Elon Musk'tan 500 milyon dolar yalanlaması: Kesinlikle doğru değil!
GİRİŞ 21.01.2024 14:38 GÜNCELLEME 21.01.2024 14:38

Musk, Big Tech'in aşırı sansür ve yeterli güvenlik önlemlerinin olmaması nedeniyle eleştirdiği yapay zeka çabalarına yanıt olarak geçen yıl temmuz ayında xAI'yi piyasaya sürmüştü. Şirketi için 1 milyar dolarlık bir yatırım hedefi belirleyen Musk için yatırımcılardan 500 milyon dolarlık bir taahhüt aldığına dair haberler gündeme gelmişti

Elon Musk, yapay zeka (AI) şirketi xAI'nin yatırımcılardan 1 milyar dolarlık bir hedefe yönelik 500 milyon dolarlık taahhüt aldığına dair bir raporun yanlış olduğunu söyledi.

"BU KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİL" DİYEREK YALANLADI

Sosyal medya platformu X'teki bir makale ile ilgili bir kullanıcı gönderisine yanıt olarak, "Bu kesinlikle doğru değil" dedi.

Bloomberg'in konuya aşina olan kişilere dayandırdığı haberine göre, yapay zeka (AI) girişimi xAI, 15 milyar ila 20 milyar dolarlık bir değerlemeyi tartışıyor, ancak şartlar önümüzdeki haftalarda hala değişebilir.

Bloomberg'in bildirdiğine göre, Musk ve yatırımcıların önümüzdeki birkaç hafta içinde şartları tamamlaması bekleniyor ve bazı taraflar, xAI hisse senetlerine ek olarak veya bazı durumlarda bunun yerine bilgi işlem gücü alıp alamayacaklarını değerlendiriyor.

Geçtiğimiz aralık ayında Musk, yapay zeka şirketinin, ABD menkul kıymetler düzenleyicisine 1 milyar dolara kadar hisse senedi teklifinde bulunmak için başvurmasından bir gün sonra fon toplamadığını söyledi.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"