Toyota, 1,1 milyon aracını geri çağıracak

Toyota Motor, sensördeki kısa devrenin hava yastıklarının tasarlandığı gibi açılmamasına neden olabileceği şüphesiyle dünya çapında 1 milyon 120 bin aracı geri çağıracağını açıkladı.

Toyota, 1,1 milyon aracını geri çağıracak
Toyota, 1,1 milyon aracını geri çağıracak
GİRİŞ 21.12.2023 14:01 GÜNCELLEME 21.12.2023 14:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Toyota, hava yastığı sensörü sorunu nedeniyle 1,1 milyon aracını geri çağıracak.

Toyota Motor'dan yapılan açıklamaya göre, Toyota ve Lexus, bazı sedan ve SUV modellerinde hava yastığı sensöründeki sorunun araç içindekilerin ağırlığını yanlış tahmin ederek, olası bir çarpışma durumunda hava yastığının doğru şekilde açılmamasına neden olabileceği şüphesiyle dünya çapında 1 milyon 120 bin aracı geri çağıracak.

Geri çağırma, 2020-2022 yıllarında üretilen Avalon, Camry, Corolla, RAV4, Lexus ES250, ES300H, ES350, RX350 Highlander ve Sienna Hybrid araçları kapsıyor.

Bu araçların 1 milyonu ABD'de satılan araçlardan oluşuyor. Yetkili Toyota bayileri söz konusu sensörleri inceleyecek ve gerekirse değiştirecek. Toyota, Şubat 2024'te araç sahiplerini geri çağırma konusunda bilgilendirmeye başlamayı planlıyor.

Tüm araç sevkiyatları durdu: Otomobil devi hile yaptığını itiraf ettiTüm araç sevkiyatları durdu: Otomobil devi hile yaptığını itiraf etti

Milyonlarca otomobil geri çağırılabilir! Yırtılıyor, metal fırlatıyor!Milyonlarca otomobil geri çağırılabilir! Yırtılıyor, metal fırlatıyor!

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Düşünen 4 ay önce Şikayet Et
    Bizim hainler yogurdum eksi diyerek kendi aracını kötüler. Diğer markaları görmezden gelir
    Cevapla
  • vtndş 4 ay önce Şikayet Et
    bir tek toyota mı çağırıyor, bana mı öyle geliyor, aslında toyota genel olarak sorunsuz bir marka olarak bilinir, reklamada çok ihtiyacı olduğunu sanmıyorum ama,
    Cevapla