Araç muayenelerinde yeni dönem: Artık zorunlu olmayacak!

TÜVTÜRK, milyonlarca araç sahibini ilgilendiren değişikliği duyurdu. Araç muayenesinde süre değişti. Buna göre; yeni bir araç satın alan sürücüler için ilk 3 yıl boyunca muayene yaptırma zorunluluğu ortadan kaldırıldı.

GİRİŞ 21.04.2024 14:27 GÜNCELLEME 22.04.2024 11:36
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Araç muayenelerinde milyonlarca araç sahibini ilgilendiren değişiklik yaşandı. TÜVTÜRK, yeni bir otomobil satın alan sürücüler için ilk 3 yıl boyunca muayene yaptırmanın zorunlu olmadığını belirtti.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, TÜVTÜRK, Türkiye'de trafiğe kayıtlı araçların güvenliğini ve çevreye duyarlılığını artırmak amacıyla önemli bir bilgilendirme mesajı paylaştı.

 Bu çağrıda, araç sahiplerinin düzenli olarak gerçekleştirmesi gereken muayene prosedürleri ve gelecekte atılacak adımlar detaylı bir şekilde ele alındı.

TÜVTÜRK, muayenesi yapılmamış araçların trafiğe çıkmasını yasaklarken, yeni bir otomobil satın alan sürücüler için ilk 3 yıl boyunca muayene yaptırmanın zorunlu olmadığını belirtti.

SEYYAR İSTASYONLARDA VE MUAYENE DETAYLARI

Seyyar istasyonlarda binek otomobil, traktör ve motosiklet muayenelerinin gerçekleştirilebildiği belirtildi.

Egzoz gazı emisyon ölçümünün ise sadece sabit ve yetkilendirilmiş seyyar istasyonlarda gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • Önce vatan 6 gün önce Şikayet Et
    Gerçekten insanımızı her şeyden soguttunuz bende Caddy var araç kamyonet geçiyor ruhsata hususî yazıyor ama değişen bir şey yok her sene muaneye yeri geliyor 3 saatten fazla bekliyorsun 15 dakikada geçiyor eksoz ile birlikte 2100 TL veriyorsunuz. Yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Faruk 1 hafta önce Şikayet Et
    Araç muayenesi para koparma sistemi . Ben hakkımı helal etmiyorum
    Cevapla
  • Şahabettin 1 hafta önce Şikayet Et
    Araç muayenesi kalkmalı. Zaten gerekeni yapıyorsun.
    Cevapla
  • Serdar 1 hafta önce Şikayet Et
    Doblo araclarda her yıl değil 2 yılda bi mi olacak
    Cevapla
  • Mevlüt 1 hafta önce Şikayet Et
    İnşallah 2 yılda bir olur
    Cevapla
  • Mustafa 1 hafta önce Şikayet Et
    Muayene zorunluluğu araba arabayı aldığınızda değil,arabanın banttan indiğinden itibaren başlıyor.Yani 2023 model arabayı 2024 yılı içinde sıfır aldığınızda muayene süreniz 2027 de değil 2026 da doluyordu.Bu değiştirilmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle