Ayasofya-i Kebir Camisi'ne Kadir Gecesi'ne özel mahya
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin minareleri, "La İlahe İllallah" yazılı mahya asıldı. Mahya yarın ihya edilecek Kadir Gecesi'nde aydınlatılacak.
GİRİŞ 08.05.2021 13:37
GÜNCELLEME 08.05.2021 13:37
KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR
Ramazan boyunca gün içinde yaşanan uzun süreli açlık ve susuzlukla daha rahat baş edebilmek için sahurda tercih edilen besinler kritik rol oynuyor. Uzmanlara göre dengeli ve bilinçli şekilde hazırlanan bir sahur öğünü, gün boyu enerjinin korunmasına yardımcı olurken susuzluk hissini azaltıyor ve kan şekerinin daha stabil kalmasını sağlıyor.
Peygamber Efendimiz Ramazan-ı Şerif'i nasıl geçirirdi...
Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce, mahyacılık mesleğinin son ustalarından Kahraman Yıldız’a hazırlatılan Kelime-i Tevhid (La İlahe İllallah) yazısı cami minarelerine asılarak, ilk ışıklandırma yapıldı.
ASILAN MAHYA KADİR GECESİNİ AYDINLATACAK
La İlahe İllallah yazılı mahya, Yıldız'ın günlerce süren itinalı çalışmasıyla yapılarak, dün ikindi namazının ardından caminin Yerebatan Sarnıcı tarafındaki minarelerine yerleştirildi. 87 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Camisi'ne ramazan coşkusu katacak olan mahya, bugün ihya edilecek Kadir Gecesi'nde aydınlatılacak.
YORUMLAR 2
-
Adem 4 yıl önce Şikayet EtÇatlayın.Beğen
-
Nesi 4 yıl önce Şikayet EtElhamdülillah, AYASOFYA ya çok yakışırdı zaten. Kelime i tevhid de çok güzel uymuş.Beğen