Diyanet'e göre iğne yaptırmak veya aşı olmak orucu bozar mı? Dikkat çeken açıklama!

Orucun geçerli sayılması için belirli kriterlere dikkat edilmesi ve hatalardan sakınılması lazım gelmektedir. Peki, iğne yaptırmak ya da diğer bir deyişle aşı olmak orucu bozar mı?

Diyanet'e göre iğne yaptırmak veya aşı olmak orucu bozar mı? Dikkat çeken açıklama!
GİRİŞ 23.03.2023 17:01 GÜNCELLEME 24.03.2023 08:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Ramazan ayının teşrifiyle beraber orucu bozan ve bozmayan durumlar araştırma konusu haline getirilmeye başlandı. Noksansız ve yanlışsız biçimde oruç ibadetini eda etmek isteyenler özellikle internet üzerinden sorgulamalarını yürütüyor. Aşı yaptırmanın veya diğer adıyla iğne yaptırmanın hükmü de Ramazan ayını oruç ibadetiyle değerlendireceklerin gündemine taşındı. Peki, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamaları doğrultusunda iğne yaptırmak / aşı olmak orucu bozar mı?

Aşı Yaptırmak / İğne Olmak Orucu Bozar mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, oruçlu iken vücuda kesinlikle besin girmemesi gerekmektedir. Bu bağlamda içeriğinde ‘besin bulunmayan’ iğnelerin yapılması orucu bozmamaktadır. O sebeple yaptırılacak olan aşıların hangi içeriğe sahip olduğuna dikkat edilmesi lazımdır. Fakat yine de orucun tehlikeye düşmemesi açısından herhangi bir aciliyeti olmadığı müddetçe iğnelerin iftar ile sahur arasında aşı yapılması önerilmektedir.

YORUMLAR 2
  • Cihan Alkan 1 yıl önce Şikayet Et
    aşı ve damar yolu ağız gibidir. Direk kana karışır. Onun için orucu bozar. Ancak deriden krem gibi bant teknolojisi ile yapıştırılan bantlar çok yavaş bir şekilde kılcal damarlardan kana karıştığı için orucu bozmaz. Onun için bant takmak tedavi maksadıyla caizdir.
    Cevapla
  • ebu zer 1 yıl önce Şikayet Et
    Şeytanın aşısına farz diyen Diyanet. Söyle bakalım mrna gen terapisi Allah'ın yaratışına müdahale değil mi?
    Cevapla