Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne geliyor? 2023 Kadir Gecesi ayın kaçında?

Kadir Gecesi ne zaman olacak diye merak edenler internette araştırma yapıyor. Ramazan ayı devam ederken vatandaşlar Kadir Gecesi tarihi sorgulanmaya başladı. Bin aydan daha hayırlı olarak müjdelenen Kadir Gecesinde Kur'an-ı Kerim indirilmeye başladı. Peki Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne geliyor? 2023 Kadir Gecesi ayın kaçında?

Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne geliyor? 2023 Kadir Gecesi ayın kaçında?
GİRİŞ 16.04.2023 23:01 GÜNCELLEME 16.04.2023 23:01

Kadir Gecesi tarihi için geri sayım devam ediyor. Ramazan ayının sonuna yaklaşırken Müslümanlar oruç, teravih, iftar, sahur gibi bu aya özel ibadetleri yerine getiriyor. Ramazan'ın içinde bulunan Kadir Gecesi de bu ayın önemli zamanlarındandır. Peki Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne geliyor? 2023 Kadir Gecesi ayın kaçında?

KADİR GECESİ NE ZAMAN 2023?

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, 11 ayın sultanı olan Ramazan ayının 26. gününü 27. gününe bağlayan zamanda olmaktadır. Diyanet dini günler takvimi 2023 bilgilerine göre Kadir Gecesi 17 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

KADİR GECESİ ÖNEMİ NEDİR?

Kur'an-ı Kerim Ramazan ayının 27. gecesi olan Kadir Gecesi'nde indirilmeye başlanmıştır. İslam dininde yeri oldukça önemli olan Kadir Gecesi kutsal ve faziletli zamanlardandır. Kur'an-ı Kerim'de Kadir Gecesi hakkında şöyle denilmektedir:

"Doğrusu biz Kur'ân-ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. " (Kadir sûresi, 97/ 1-5)

Kadir Gecesi önemi hakkında:

  • Kur'ân-ı Kerim bu gecede indirilmesi,

  • Gelecek bir seneye kadar cereyan edecek olan her türlü hadiseler Allah Teâlâ'nın ezelî kaza ve takdiri ile ilgili meleklere bu gece bildirilir (Tecrîdi Sarih Tercemesi, VI, 312)

  • Bu gecede yapılan ibadetlerin içinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha faziletli olması,

  • Tanyerinin ağırmasına kadar esenlik ve kötü olaylarınların uzaklaştırılması,

  • Yeryüzüne inen meleklerin her Müslümana selam vermesi söylenmektedir.

  • Kadir Gecesi hakkında Hz. Muhammed (s.a.v) "Siz Kadir gecesini Ramazan'ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız" (Buhârî, Leyletü'l-Kadir, 3; Müslim, Sıyam, 216) buyurmuştur. Bu sebeple Kadir Gecesinin tam zamanı belirtilmemiştir.

KADİR GECESİ HANGİ GÜNE DENK GELİYOR, AYIN KAÇINDA?

Ramazan ayının içinde olan Kadir Gecesi bu sene 17 Nisan Pazartesi 2023 tarihinde yaşanacak.

Ramazan Bayramı ne zaman, kaç gün olacak? 2023 Ramazan Bayramı hangi günlerde?Ramazan Bayramı ne zaman, kaç gün olacak? 2023 Ramazan Bayramı hangi günlerde?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL