Anlamlı Kadir Gecesi mesajları: Resimli Kadir Gecesi mesajları 2023

Bin aydan daha hayırlı olan bu ay ve bu gecenin hikmeti çok büyük. Dualarla, ibadetlerle ve tövbelerle geçirecek olan Müslümanlar eş, dost ve akrabaya atabileceği mesajları da araştırmaya başladı…

Anlamlı Kadir Gecesi mesajları: Resimli Kadir Gecesi mesajları 2023
GİRİŞ 18.04.2023 00:27 GÜNCELLEME 18.04.2023 00:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Kur'an-ı Kerim’in indirildiği bu mübarek gün, Ramazan’ın 27. Gecesine denk gelmektedir. Hadislerde Kadir Gecesinin Ramazan ayının son on günü içerisinde yer aldığı da bildirilir. Günün anlam ve önemini vurgulayan 'Kadir Geceniz mübarek olsun' dilekleri ile Kadir Gecesi'nin maneviyatını yakınlarıyla paylaşmak isterken anlamlı mesajlar göndermeyi de hedefliyor. İşte sizler için Kadir Gecesine özel mesajları derledik…

2023 KADİR GECESİ MESAJLARI

“Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Kadir Geceniz mübarek olsun…”

“Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kadir Geceniz mübarek olsun...”

“Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Kadir Geceniz kutlu olsun.”

“Dul ve yetimlere yardım eden kimse, Allah yolunda cihat eden ve gündüzleri oruç, geceleri ibadetle geçiren kimse gibidir.”

“Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin Mevla’ya yöneldiği bu mübarek geceni kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.”

“Rahmet ve bereket kapılarının sonuna kadar açıldığı, duaların ve tövbelerin kabul olduğu bu gecede ibadetlerimizi yerine getirelim. Kadir Geceniz mübarek olsun.”

“Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gece'nizi tebrik eder, hayır ve bereketinden nasiplenebilmeyi dilerim.”

“Kadir Gecesi dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, sevginin, saygının ve hoşgörünün hayatımızdaki birleştirici yönünün daha fazla öne çıktığı özel günlerdir. Kadir Geceniz mübarek olsun.”

“Mübarek Kadir Gecesi’ni içtenlikle tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum”

“Allah tuttuğumuz oruçları ve ibadetlerimizi kabul etsin. Manen büyük bir ikramın olacağı Kadir Gecemizi dolu dolu yaşamayı nasip etsin.”

“Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. [Kadir Sûresi, 3] ’Ve, Vakit O gecedir ki; Tüm geceler O’na hayran’ Kadrini bilenlerden olmak dileğiyle... Kadir Gecemiz mübarek olsun.”

“En ağır hastaların bile hafifledikleri, öteye geçen Mü'minlerin bir kuş hafifliğiyle geçtikleri, yoksul sofralarının gökten gelme bir bereketle birdenbire zenginleştiği bir gecedir Kadir Gecesi.”

“Duaların kabul edileceği bu gecede, gönülden el açmak dileğiyle. Cümleten Kadir Gecemiz mübarek olsun.”

“Sizin Ramazan-ı Şerif'te makbul dualarınızı, hem inşallah hakkınızda bin ay kadar meyvedar Leyle-i Kadrinizi, hem saadeti bayramınızı, hem çok kıymettar hizmetinizi bütün ruh-u canımızla tebrik ve tes'id ederiz.”

“Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan Kadir Geceniz mübarek olsun.”

“Kadir Gecemizin hayırlara vesile olmasını, İslam alemine barış; insanlık alemine ise hidayet getirmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”

“Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla’ya aç. Bugün günahlardan olabildiğince kaç. Bugün en gizli incilerini onun için saç. Kadir Geceniz mübarek olsun.”

“Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kadir Geceniz mübarek olsun.”

“Kuran-ı Kerim'de Kadir Gecesi için Leyletül kadri hayrun min elfi şehrin yani Kadir Gecesi bin aydan hayırlı bir gecedir diye buyuruluyor. Bu nedenle bu geceyi ihya edelim Kadir gecemiz hayırlara vesile olsun.”

“Kadir Gecesi, Allah'ın rahmet ve bağışlamasının sağanak halinde yeryüzüne indiği, dileyen her Müminin armağanlara gark ettiği bir gecedir. Hepimize hayırlı olsun.”

“Beden de baş ne ise imanda da sabır aynıdır. Başsız beden olmayacağı gibi sabırsız da iman olmaz. Kişinin sözü, aklını ve faziletini gösterir. Hayırlı Kadir Geceleriniz olsun.”

Ünlü İslam alimlerinden Tirmizi Hazretleri, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (s.a.v.) Kadir Gecesi günü ettiği duayı kitabında paylaşmıştır. Tirmizi'nin aktardığına göre, Efendimiz, Allahım! Sen affedicisin, affı seversin, beni de affet! şeklinde bir dua ederdi. Ve bu şekilde dua edilmesine dair sahabeye telkinde bulunurdu.

YORUMLAR 2
  • Ozlem 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin Amin Amin
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin, Amin. Allah cc yararlananardan olabilmeyi nasip etsin
    Cevapla