Dinar Asliye Hukuk Mahkemesi

GİRİŞ 16.04.2024 00:10
İ L A N

T.C. DİNAR ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
(AİLE MAHKEMESİ SIFATIYLA)NDEN / BAŞKANLIĞINDAN

ESAS NO : 2024/49 Esas
 
 
MUHATAP : (DAVALI) MUBİNAKHON KURBANOVA - 608*****022 Yabancı Kimlik No, Özbekistan Uyruklu - Pasaport No: FA7689303 Adresi: Bilinmiyor.

Davacı Feyzi Yıldırım tarafından aleyhinize "Davalının evlilik birliğinin üzerine yüklediği sorumlulukları yapmamak için ve haksız yere, evinizi terk edip gitmeniz, uzun süredir de fiilen ayrı yaşanması nedeniyle evlilik birliğinde saygı ve sevginin kalmaması, evlilik birliğinin temelden sarsılmış olması" iddialarıyla açılan "Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması Nedeni İle Boşanma" davasında; Mahkememize açılan davada tarafınızın açık bir adresinizin olmaması, bu yüzden tarafınıza mahkememizce tebligat yapılamaması nedeniyle ilanen tebliğe karar verilmiştir.
İşbu ilanen tebliğ, ilan tarihinden itibaren yedi gün sonra yapılmış sayılacak olup;
"Hukuk Muhakemeleri Kanununun 122. maddesi gereğince, tebliğden itibaren iki hafta içinde davaya cevap verebileceğiniz, aynı Kanunun 128. maddesi uyarınca, süresi içinde cevap dilekçesi vermediğiniz taktirde, davacının dava dilekçesinde ileri sürdüğü vakıaların tamamını inkar etmiş sayılacağınız; yine davanın ön inceleme duruşmasının 30/05/2024 günü saat: 10:15'da yapılacağı, bu kapsamda HMK'nın 139. maddesi uyarınca, sulh için gerekli hazırlığı yapmanız, ön inceleme duruşmasına gelmediğiniz takdirde yokluğunuzda yapılan işlemlere itiraz edemeyeceğiniz, HMK’nın 139/1-ç bendi gereğince tebliğden itibaren iki haftalık kesin süre içinde dilekçelerinizde gösterdiğiniz, ancak henüz sunmadığınız belgeleri mahkemeye sunmanız veya başka yerden getirtilecek belgelerin getirtilebilmesi amacıyla gereken açıklamayı yapmanız, bu hususların verilen süre içinde yerine getirilmemesi hâlinde o delile dayanmaktan vazgeçmiş sayılacağınız hususları ilanen tebliğ olunur.
 

#ilangovtr Basın no ILN02015355