Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü

GİRİŞ 18.04.2024 00:15
SAKARYA ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ- MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNCE SATIŞA ÇIKARILAN TAŞINMAZ
Sıra No Dosya No İlçesi  Mahallesi Ada Parsel Yüzölçümü    (m²) Hazine Hissesi (m²) İmar Durumu Tahmini Bedeli                                   (TL) Geçici Teminatı (TL) İhale Tarihi İhale
Saati
1 54140115839 Arifiye Adliye 1635 3 2.500,00 Tam 1/1000 ölçekli İmar Planında Sanayi Tesis Alanında kalmaktadır. Emsal: 1.00 10.625.000,00 1.062.500,00 30.04.2024 11:20
1-Yukarıda nitelikleri belirtilen taşınmazın satış işlemleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45'inci maddesine göre Açık Teklif Usulü ile karşısında belirtilen tahmini bedel üzerinden, yine karşısında belirtilen tarih ve saatte, Sakarya Valiliği Resmi Daireler Kampüsü F Blok 1.Kat Milli Emlak Müdürlüğünde toplanacak komisyon tarafından yapılacaktır. 
2-İhaleye katılacak isteklilerin;
a) Geçici Teminat Bedelinin Sakarya Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü Veznesine yatırıldığına dair MAKBUZUN, Geçici Teminat Bedelinin banka aracılığı ile yatırılmak istenmesi durumunda ise T.C. Başbakanlık Hazine Müteşarlığı İç Ödemeler Saymanlığı" adına kayıtlı bulunan TR 0400 0100 0019 0000 1000 5770 IBAN Numaralı T.C. Ziraat Bankası hesabına yatırılarak, yapılan ödemeye ilişkin Sakarya Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğünden  alınacak ONAYLI MUHASEBE İŞLEM FİŞİNİN, Banka Teminat Mektubunun verilmesi halinde "Teminat Mektubunun GEÇİCİ, SÜRESİZ, LİMİT İÇİ OLMASI" ve TEYİT YAZISI'nın da ibrazı gerekir. İhale başlama saatine kadar Komisyon Başkanlığına teslim edilmesi zorunludur.
b) Gerçek kişilerin; Yasal yerleşim yeri belgesini  (İkametgah ilmuhaberi) ile Arkalı-Önlü TC no.lu Nüfus Cüzdanı fotokopisinin,
c) Özel Hukuk Tüzel kişilerin ; İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış SİCİL KAYIT BELGESİ ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte  bulunacak kişilerin temsile tam yetkili olduklarını gösterir  noterlikce tastik edilmiş VEKALETNAME'yi vermeleri; Kamu Tüzel Kişilerin ise, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgenin, İhale başlama saatine kadar Komisyon Başkanlığına verilmesi gerekmektedir.
3-Hazine taşınmazlarının; satış işlemlerinde satış bedeli üzerinden Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü tarafından: 5 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için % 1 (yüzde bir), 5 Milyon TL'den 10 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için % 0.5 (binde beş), 10 Milyon TL'yi aşan kısmı için % 0.25 (on binde yirmi beş), oranında işlem bedeli alınacaktır. 
4-Satılacak taşınmazın ihale bedelinin peşin ödenmesi halinde yüzde 20 indirim uygulanacak olup Taksitli olarak ödenmek istenmesi halinde herhangi bir indirim yapılmadan ihale bedelinin 1/4'ü peşin, kalan kısmına yıllık kanuni faiz uygulanmak suretiyle en fazla iki yılda, üçer aylık dilimler halinde 8 eşit taksitlendirme yapılabilecektir. 
5-4706 sayılı Kanun gereğince Hazine ait taşınmazlarının satış işlemleri ve işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçdan (KDV, Karar Pulu) müstesna olup, satışı yapılan taşınmazın satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süreyle Emlak Vergisine de tabi değildir.
6-Taşınmaza ait şartname mesai saatleri içerisinde Sakarya Milli Emlak Müdürlüğünde görülebilir. 
7-Taşınmazın imar durumu, yapılanma şartları vb. hususların istekli tarafından ilgili belediyesinden araştırıldığı ve bilindiği kabul edilecek olup taşınmazın imar durumu, yapılanma şartları vb. hususlara ilişkin Hazine, hiçbir sorumluluk yüklenmez.
8-Posta yolu ile verilecek tekliflerde gecikmeler kabul edilmeyecektir.
9-Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararı kesindir.
10-İhale ilanı www.sakarya.csb.gov.tr, Türkiye genelindeki ihale bilgileri ise, www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilir. (TEL: 0264 251 35 88 ) İLAN OLUNUR.

 

#ilangovtr Basın no ILN02018746