Safranbolu Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği

GİRİŞ 19.04.2024 00:12
İLAN

SAFRANBOLU KAYMAKAMLIĞI MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİNDEN SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZ MALLAR
Sıra
No

 


İLİ


İLÇESİ

Köyü

       Cinsi

Ada

Parsel

Hazine Hissesi
            (m²)

Yüzölçümü (m²)

İmar Durumu

Tahmini
       Bedeli  (TL )

Geçici Teminat
(TL )

İHALE
  Tarihi Saati

1

KARABÜK

Safranbolu

Akçasu Mahallesi

Arsa

936

2

Tam

2.626,59
Konut Alanı-KAKS:0,45-TAKS:0,20
4.750.000,00

475.000,00

30.04.2024

10:00


1-Yukarıda özellikleri yazılı taşınmaz malların satış ihaleleri 2886 Sayılı Kanunun 45. Maddesine göre açık teklif usulü ile karşılarında belirtilen tarih ve saatte Safranbolu Kaymakamlığı Toplantı Odasında toplanacak ihale komisyonu huzurunda yapılacaktır.    
2- İsteklilerin ihaleye iştirak edebilmeleri için a)Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları ve bu hususu belgelemeleri, b)Tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri, c)Gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numaralarını bildirmeleri, ç)İhale saatinden önce geçici teminat bedelini yatırmış olduklarını gösterir belgeyi veya Bankalardan alacakları süresiz teminat mektubunu, Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri vermeleri (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır). d)Ayrıca özel hukuk kişilerinin İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş vekaletnameyi vermeleri; özel kişiler adına ihaleye gireceklerin nüfus cüzdan sureti, yasal yerleşim belgesi ve noter tasdikli vekaletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıdaki (b) ve (ç) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir (teklif edilecek bedele ilişkin bilgi içermeyen) belgeyi vermeleri gerekmektedir.
3-  Posta ile yapılacak müracaatlarda 2886 Sayılı Yasanın 37. maddesine göre hazırlanmayan teklifler ve 38. maddeye göre ihale saatine kadar verilmeyen teklifler ile postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.
4-  Hazineye ait taşınmazların satış bedeli peşin veya taksitle ödenebilir, peşin olarak ödenmesi halinde ihale bedeline %20 (yüzde yirmi) indirim uygulanır. Taksitle ödeme halinde ihale bedelinin, dörtte biri peşin kalan kısmına kanuni faiz uygulanmak suretiyle iki yıl içinde ve üçer aylık dönemler halinde en fazla sekiz taksitte ödenebilecektir.
5- 4706 sayılı Kanunun 7. maddesi uyarınca Hazineye ait taşınmaz malların satış işlemlerinde herhangi bir vergi, resim, harç ve KDV alınmayacak olup, satışı takip eden yıldan itibaren 5 (Beş) yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmaz. Ancak ihale bedeli üzerinden 5 milyon TL’ye kadar olanlar için %1 (yüzde 1); 5 milyon-10 milyon TL arası için %0,5 (Binde 5); 10 milyon üzeri için %0,25 (onbinde yirmibeş)  oranında Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü Hesabına ayrıca işlem bedeli ödenir.
6- Ayrıca yapılacak olan ihalelere ait bilgiler www.karabuk.csb.gov.tr ve www.safranbolu.gov.tr internet adreslerinden öğrenebileceği gibi, Türkiye genelindeki ihale bilgileri de www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilir.
7- İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.  
8- Taşınmaz üzerinde bulunan ve özellikleri şartname eki listede yer alan orman emvali muhdesat için ayrıca 63.030,00 TL muhdesat bedeli peşin olarak ihaleyi kazanan kişi tarafından ödenecektir.
Bilgi Telefonları: 0.370 7121178                                                      

İLAN OLUNUR.

 #ilangovtr Basın no ILN02015030