Dörtyol Vergi Dairesi Müdürlüğü
Ankara İhtisas Vergi Dairesi Müdürlüğüne olan Vergi borcundan dolayı mahçuz bulunan aşağıda tapu kaydı, özellikleri ve rayiç değeri belirtilen taşınmaz 6183 sayılı A.A.T.U.H. Kanunun 94, 99'uncu maddeleri gereğince açık artırma ile satılacaktır.
1- Satış yapılacak gayrimenkul : Hatay İli Payas ilçesi Karşı (Yakacık İmar Mah) OSB Mahallesi Şehit Mustafa Avcı Caddesi No:9/1-2-3 ( 546 ada 6 parselde bulunan Haddehane ve mütemmim cüzleri )
2- Satış yapılacak gayrimenkul vasıfları : Hatay İli Payas ilçesi Karşı (Yakacık İmar Mah) OSB Mahallesi Şehit Mustafa Avcı Caddesi No:9/1-2-3 bulunan; 546 ada 6 parselde bulunan gayrimenkul, Haddehane ve mütemmim cüzleri, ( fabrikanın çalışır durumda bulunduğu )
3- İhalenin Yapılacağı Yer, Gün ve Saat : Gayrimenkulün satışı, satış komisyonu tarafından Hatay Defterdarlığı Dörtyol Vergi Dairesi Müdürlüğü Müdüriyet Makamında (Yeni Hükümet Binası Numuneevler Mahallesi Apdi İpekçi Caddesi No;4 Dörtyol / HATAY) 11.12.2025 tarihinde Perşembe günü saat 10:00'da açık arttırma ve peşin para ile yapılacaktır.
4- Gayrimenkulün artırmaya esas olan biçilmiş rayiç değeri : Satış komisyonu tarafından 911.511.000,00-TL (dokuzyüzonbirmilyonbeşyüzonbirbinTL) olarak belirlenmiştir.
5- Açık artırmaya iştirak edeceklerden gayrimenkule biçilen değerin %7,5 nispeti olan 68.363.325,00-TL teminat alınacaktır. Teminat olan para,Bankalar ve özel finans kurumları tarafından verilen süresiz teminat mektupları ile Sigorta şirketleri tarafından verilen süresiz ve şartsız kefalet senetleri, Hazine Müsteşarlığınca Devlet İç Borçlanma senetleri ve bu senetleri ve bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır.) Hükümetçe belli edilecek Milli esham ve tahvilat (Bu esham ve tahvilat teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden %15 noksanıyla değerlendirilir.)
6- Teminatın Yatırılacağı Yer ve Süre : Gayrimenkul satış ihalesine katılmak isteyenler, belirtilen teminat tutarını Hatay Defterdarlığı Dörtyol Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün veznesine makbuz karşılığı yatırarak, makbuzu en geç satış günü saatine kadar ( Dörtyol Vergi Dairesi Müdürlüğü İcra - Satış Servisine) satış komisyonuna ibraz edeceklerdir.
7- Gayrimenkul satışında verilen bedel gayrimenkullere biçilen rayiç değerin % 75'ini bulmadığı, şayet artırılan bedel amme alacağına rüçhanı olan alacakların tutarından fazla çıkmadığı ve yapılmış ve/veya yapılacak masrafları karşılamadığı taktirde, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 7 gün daha uzatılarak 18.12.2025 tarihinde aynı mahalde ve aynı saatte tekrar artırmaya çıkarılacaktır.
8- Gayrimenkul Satış Şartnamesi : Hatay Defterdarlığı Dörtyol Vergi Dairesi Müdürlüğü İcra-Satış Servisinden temin edilebilir. Dairemiz ilan panosunda ve https://ilan.gib.gov.tr (satış ilanları) internet adresinden görülebilir.
9- Hangi Masrafların Alıcıya Ait Olacağı : Satış peşin bedelle yapılacak olup, her türlü vergi, resim, harç (% 20 KDV, % 0,569 Damga Vergisi, Tellaliye) ve diğer tüm masraflar alıcıya aittir.
10- İş bu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilmeyen ilgililere de tebliğ yerine kaimdir. Artırmaya iştirak edenler şartnameyi görmüş ve içeriğini kabul etmiş sayılacaklardır.
11- Gayrimenkul, Haddehane ve mütemmim cüzleri Payas OSB ' bulunması nedeniyle alıcı Satışa Konu Haddehanenin Hatay-Payas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı arasında akdedilen protokol hükümlerinden sorumlu olacaktır.
İLAN OLUNUR
#İlangovtr Basın no ILN02322006