AEK Larnaca nasıl bir takım?

UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden takımlarımızdan Fenerbahçe, turnuvaya B Grubu'ndan katılım sağladı. Sarı-Lacivertli temsilcimiz, dördüncü torbadan AEK Larnaca isimli takımı seçti. Gruptaki diğer rakipler de Dinamo Kiev ile Rennes oldu. Peki, AEK Larnaca hangi ülkeyi temsil ediyor ve nasıl bir takım?

AEK Larnaca nasıl bir takım?
AEK Larnaca nasıl bir takım?
GİRİŞ 08.09.2022 17:17 GÜNCELLEME 08.09.2022 17:18

Şampiyonlar Ligi'yle birlikte dünya çapında en çok takip edilen futbol turnuvaları arasında UEFA Avrupa Ligi de yer alıyor. Bu yıl Trabzonspor ile Fenerbahçe, Türkiye'yi bu organizasyonda temsil edecek. Her iki temsilcimizin grupları da gün içerisinde belli oldu. Fenerbahçe, üçüncü torbadan katıldığı kura çekiminde B Grubu'na düşerken; dördüncü torbadan AEK Larnaca'yı seçti. Peki, AEK Larnaca hangi ülkeyi temsil ediyor ve nasıl bir takım?

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi 2022-2023 fikstürü ve grup maçlarının tarihleriFenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi 2022-2023 fikstürü ve grup maçlarının tarihleri

AEK LARNACA HANGİ ÜLKENİN?

AEK Larnaca (Athletiki Enosi Kition veya Atletizm Birliği Larnaca), Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni (GKRY) temsil eden profesyonel futbol kulübüdür. Güney sahillerindeki 140 bin kişilik Larnaka kentine hitap etmektedir. Takımın renkleri yeşil ve sarıdır. Amblemde yer alan miğferli figür ise, Larnaca'yı Perslilere karşı koruyan Komutan Kimon'dur.

Barcelona çıkışlı Gus Ledes

Takımın sloganı ise, Kimon'a atfen söylenen: "Öldüğünde bile galip geldi"dir. AEK Larnaca, 1994'te EPA Larnaca ile Pezoporikos takımlarının birleşimiyle kurulmuştur. Takım, Güney Kıbrıs Kupası'nı 2 kez; Güney Kıbrıs Süper Kupası'nı 1 kez kazanırken, Güney Kıbrıs Ligi'nde şimdiye dek şampiyonluk yaşayamadı.

AEK LARNACA'NIN STADI

AEK Larnaca, maçlarını 7 bin 400 kişi kapasiteli AEK Arena'da oynuyor. 2016 yılında inşası tamamlanan bu mekanın maliyeti 8 milyon 500 bin Euro seviyesindedir. Stadyumun adı AEK Arena dışında George Karapatakis olarak da biliniyor. Karapatakis de AEK'in onursal başkanıdır.

AEK Arena

GÜNEY KIBRIS FUTBOLUNDA BİR İLKİ BAŞARDILAR

1994 yılında temelleri atılan ve Güney Kıbrıs Ligi'nde mücadele etmeye başlayan AEK Larnaca, ligde hiç şampiyonluk yaşayamamasına karşın UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasına yükselen ilk takım olmuştu. 2011-12 sezonunda 2. Ön Eleme turundan organizasyona katılan Larnaca, 3 tur geçerek gruplara yükselmişti. Bu başarıyı daha sonraki yıllarda Anorthosis ve APOEL'in Şampiyonlar Ligi başarıları takip etti.

Güney Kıbrıs Ligi'nde önceki yılı 2'nci sırada tamamlayan AEK Larnaca, bu yıl Şampiyonlar Ligi'ne 2'nci Eleme turundan katıldı fakat Danimarka'dan Midtjylland'a elendi. Larnaca, 28 yıllık tarihinde ilk kez bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde maç oynama başarısı gösterdi.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz