Fırında beşamel soslu karnabahar nasıl yapılır? Haşlanmış beşamel soslu karnabahar tarifi

Fırında yapılan et yemeklerinin ne kadar güzel olduğu bilinse de et yemekleri kadar fırında hazırlanan sebze yemekleri de oldukça lezzetli. Özellikle misafir sofralarında yerini alan fırın yemeklerinden bir diğeri de fırında beşamel soslu karnabahar…

Fırında beşamel soslu karnabahar nasıl yapılır? Haşlanmış beşamel soslu karnabahar tarifi
GİRİŞ 11.04.2023 19:11 GÜNCELLEME 11.04.2023 19:11 KAYNAK YEMEK.COM
ÖNEMLİ KONULAR

Çiçekli ve öbek öbek görünümüyle dikkat çeken karnabahar sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Sebze sevmeyenlerin burun kıvırdığı karnabahar bu sefer beşamel sosla karşımıza çıkarak akılları karıştırmayı başarıyor. Ne kadar sebze sevmeseniz de fırına girmeye ikna olmuş bu çiçekgillerden olan sebzeye bir şans verirseniz pişman olmayacaksanız…

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1adetorta boy karnabahar

  • 5su bardağı sıcak su

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı un

  • 2 su bardağı soğuk süt

  • 1,5 çay kaşığı tuz

  • 1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi

Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

 

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR NASIL YAPILIR?

  1. Kök kısmını kesip, öbek halinde ayırdığımız karnabaharları bol suda yıkayıp suyunu süzüyoruz.

  2. Haşlamak için kullanacağımız suyu derin bir tencereye aktardıktan sonra karnabaharları 10 dakika bekletiyoruz. Haşlanmış olan karnabaharları soğuk sudan geçirip süzdürüyoruz.

  3. Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını ufak bir sos tenceresinde eritip unu 2-3 dakika kadar kavuruyoruz.

  4. Soğuk sütü azar azar ekledikten sonra topaklanmaması için çırpıcı yardımıyla beşamel sosu sakince karıştırmaya devam ediyoruz. Tuz ve rendelenmiş muskat cevizi kattığımız beşamel sosu kıvamını aldıktan sonra ocaktan alıyoruz.

  5. Haşlanmış ve soğuk suda beklemiş karnabaharları, bir kevgir yardımıyla suyunu süzdürerek ısıya dayanıklı fırın kabımıza aktarıyoruz.

  6. Hazır hale getirdiğimiz beşamel sosu üzerlerine gezdirip rendelenmiş kaşar peynirini serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişiriyoruz.

  7. Fırından çıkan sıcacık karnabaharları, ortada garnitür veya ana yemek olarak servis edebiliriz. Afiyet olsun.

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHARIN PÜF NOKTASI

Sindirimi kolaylaştırmak ve renklerinin beyaz kalması adına öbek öbek ayırdığımız karnabaharları unlu suda da haşlayabiliriz. Un köpürüp, tereyağı kızdığında ise beşamel sosu hazırlamak için soğut sütü azar azar ekleyebiliriz.

Dilersek karnabahar yemeğinin içerisinde uyumlu olabilecek diğer sebze veya garnitürleri de ekleyerek yemeğimizi zenginleştirebiliriz. (Brokoli, kabak, bezelye, havuç ve patates gibi)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL