Dünya Epilepsi Günü Haberleri
“dünya epilepsi günü” etiketine sahip 4 sonuç bulundu.
-
GÜNCEL6 YIL ÖNCEİstanbul'da köprüler epilepsiye dikkati çekmek için mora büründüDernekten yapılan açıklamada, proje ile nörolojik rahatsızlıklar arasında en sık görülen epilepsiye ilişkin yanlış bilgi ve ön yargıların ortadan kaldırılmasının ve epilepsili bireylerin topluma kazandırılmasının amaçlandığı belirtildi.
-
SAĞLIK6 YIL ÖNCEDünya Epilepsi GünüKütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Canbaz Kabay, her 100 kişiden 3'ünün hayatının herhangi bir döneminde epilepsi nöbeti geçirebileceğini söyledi.
-
EKONOMİ7 YIL ÖNCE"Herkes epilepsi nöbeti geçirebilir"Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü'nden yapılan açıklamada, epilepsi nöbetinin herkeste görülebileceği ve hekim kontrolünde düzenli ilaç kullanımıyla görülecek tedavinin başarı şansının yüksek olduğu bildirildi.
-
GÜNCEL8 YIL ÖNCEDünya Epilepsi GünüEskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Klinik Nörofizyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Oğuz Erdinç, epilepsi nöbetlerinin beyin harabiyeti yaratan durumlarda veya ailesel yatkınlıklarda da ortaya çıkabildiğini belirterek, "Ancak epilepsinin sıklıkla kesin olarak nedeni henüz tamamen açıklanamamaktadır." ifadesini kullandı.